Bibliotekaren anbefaler (uge 27)

Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge i ferien anbefaler vores egne favoritter til sommeren.

Sisse anbefaler

  • "Sort is" af Yrsa Sigurðardóttir
  • "Mørket ved besked" af Arnaldur Indridason
  • "Ude" af Ragnar Jonasson

"Sort is" af Yrsa Sigurðardóttir

En bekymret nabo banker på hos familien ved siden af, som ingen har set eller hørt fra i en uge, men får intet svar. Da han endelig får tvunget sig adgang gennem en bagdør, møder der ham et grumt syn.  

"Sort is" er første bind i en serie på fire. I "Sort is" lurer farerne lige under overfladen og hemmelighederne kommer frem i lyset – alt sammen med Islands natur og afsidesliggende samfund som drabeligt bagtæppe.  

"Mørket ved besked" af Arnaldur Indridason

En gruppe tyske turister finder et lig på en gletsjer i Island. Det bliver en sag for den pensioneret politimand Konrad.

En grum og gribende islandsk krimi og giftige hemmeligheder og uhyggelige sandheder, der har ligget dybt begravet i årtier. Anden bog i serien udkommer denne sommer.

"Ude" af Ragnar Jonasson

Fire gamle venner er på rypejagt, da en voldsom snestorm bryder ud, og de må søge ly i en forladt jagthytte. Hytten ligger helt isoleret, og der er ingen mulighed for at kommunikere med omverdenen. Det går snart op for de fire venner, at de ikke er alene i hytten - men hvem er de fire venners største fjende: den islandske naturkraft, det ukendte der gemmer sig i hytten - eller hinanden?

Sanne anbefaler

  • "Den sidste bjørn" af Hannah Gold
  • "Den forsvundne hval" af Hannah Gold
  • "Ubesvaret opkald" af Nora Dåsnes

"Den sidste bjørn" af Hannah Gold

Der er ingen isbjørne tilbage på Bjørneøen. Det er i hvert fald det, Aprils far fortæller hende, da han bliver ansat på en vejrstation i det fjerne Arktis i seks måneder. Men en sommernat møder April en. Han er sulten, ensom og langt hjemmefra. Fast besluttet på at redde ham begynder April sit livs rejse.

En rørende historie om venskab, kærlighed til naturen og bekymringer om klimaforandringer. Men det er en også fortælling om, at ingen er for ung til at gøre en forskel. men som alligevel oplevede frygten og usikkerheden. For læsere fra 12 år med interesse for klimaet eller bare for en god historie.

"Den forsvundne hval" af Hannah Gold

Da Rios mor skal indlægges, bliver han sendt til Californien for at bo hos sin mormor, som han knap nok kender. Han går ture ved havet, og savner sin mor. Men han møder Marina, som tager ham med på hvalsafari. Her danner Rio et stærkt bånd til gråhvalen Hvidnæb, og føler for første gang i lang tid håb. Men da Hvidnæb pludselig forsvinder, sætter Rio sig for at finde hende.

Bogen er en indlevende og rørende læseoplevelse og et opråb til verden om kærligheden til et presset økosystem. Bogen indgyder håb og følelsen af, at man kan gøre en forskel, hvor end lille den måtte være.

For læsere fra 12 år.

"Ubesvaret opkald" af Nora Dåsnes

Rebekka starter i gymnasiet en måned efter, at Oslo og Utøya blev ramt af terrorangreb. Rebekka prøver at engagere sig i revyen, i Daniel med det krøllede hår, i fester, skoler og venner. Problemet er bare, at Rebekka hele tiden tænker på det, der er sket.

Ubesvaret opkald er en graphic novel for læsere fra 14 år og op om terrorangrebene, om livet bagefter og alle dem, vi savner uden nogensinde at have kendt dem. Det er en fin fortælling om dem, som ikke var direkte berørt,

Susanne anbefaler

  • "En stærk overgang" af Anne Hjernø
  • Serien om Nora Sand af Lone Theils
  • "Døden på havet" af David Garmark, Stephan Garmark og Morten Remar

"En stærk overgang" af Anne Hjernø

Bogen giver en god forståelse af overgangsalderen og giver svar på spørgsmål som hvornår og hvor længe man er i overgangsalderen. Om tabuer og gener, men også om hvad man kan gøre for selv at finde en vej igennem.

Skrevet med input fra en læge og krydret med beretninger om hvad forskellige kvinder oplever eller har oplevet.

Serien om Nora Sand af Lone Theils

Serien om den danske Englands reporter Nora Sand starter med "Pigerne fra Englandsbåden". Denne bog handler om et mysterium om to forsvundne danske piger, hvis foto dukker op i en kuffert, som Nora Sand har købt. Dette ribber op i en sag om en seriemorder. Samtidig følger vi historien om Noras komplicerede liv og kærlighedsliv på tværs af landegrænser.

"Døden på havet" af David Garmark, Stephan Garmark og Morten Remar

Første del af en serie på fem kriminoveller – lige til en tur på stranden.

Handlingen i alle fem kriminoveller forgår i Nordjylland, og man følger de kriminalfolk fra Aalborg Politi der løser helt lokale mordgåder. Alle er de krydret med helt lokale vartegn og kolorit.

Let læseligt og underholdende.