Indkøberne anbefaler, september 2021

September 2021.

Det vrimler med spændende titler på hylderne på biblioteket.

Har du også svært ved at overskue det hele, så læs med her hvor bibliotekernes indkøbere sætter spot på titler du ikke må gå glip af!

Hamnet af Maggie O'Farrell (2021)

En smuk og sørgelig roman om Shakespeares eneste søn, Hamnet. Et portræt af en dreng og hans mor og en roman om kærlighed og tab. For læsere af historiske romaner.

Sfinx af Daniel Dalgaard (2021)

Roman om alt det, der former os som mennesker. Det er en bog om magt og afmagt og ønsket om at skabe sin egen historie. For læsere af dansk socialrealisme, samtidsromaner og nordisk litteratur.

Så en morgen af Henrik Nordbrandt (2021)

Digte om livets forgængelighed. Det er digte om livet og døden, identitet, tab og kærlighed sansende og følsomt fortalt.

Til læsere, som holder af at læse digte.

Feje blade sammen op mod vinden af Christina Hesselholdt (2021)

Camilla og hendes venner er midt i livet og ser tilbage på det levede liv mens de samtidig lever livet og bekymrer sig om fremtiden.

For læsere af nyere dansk litteratur.

Dyregården af George Orwell (2021)

Værd at bemærke at Orwells eviggyldige klassiker: ”Kammerat Napoleon” er udkommet i en ny udgave og oversættelse. Sidste år udkom der også en glimrende graphic novel om Orwell: "Orwell: kostskoleelev, strømer, proletar, dandy, militsmand, journalist, oprører, romanforfatter, excentriker, socialist, patriot, gartner, eremit, visionær" af Verdier P. Christin

Elisabeth Jerichau-Baumann - Mellem Verdener (2021)

Udstillingskatalog med værker af og introduktion til den polsk-danske billedkunstner Elisabeth Jerichau-Baumann (1818-1881). Med sine politiske holdninger, rejselyst og køn havde hun en særlig plads i dansk guldalderkunst. Til alle kunstinteresserede.

En anden glimrende bog, som også kan lånes på Mariagerfjord Bibliotekerne, om Elisabeth Jerichau-Baumann er Jerzy Miskowiaks: Elisabeth Jerichau-Baumann - nationalromantikkens enfant terrible

4-dages arbejdsuge: hvordan fleksible arbejdsmetoder kan øge produktiviteten, livskvaliteten og chancerne for en bæredygtig fremtid af Andrew Barnes (2021)

Forfatter og finansmand Andrew Barnes har udviklet og testet 4-dages arbejdsugen i firmaet Perpetual Guardian, hvor han er stifter og CEO. Barnes har sammen med sine ansatte udviklet fleksible arbejdsmetoder, som bl.a. gør op med den stigende forekomst af arbejdsrelaterede sygdomme som depression og angst. På baggrund af forskningsdata beskriver forfatteren, at man med en 20 procents reduktion af arbejdstiden kan sikre optimal produktivitet, ingen stress, fremme arbejdsglæden og undgå tidsspilde på arbejdspladsen.

Gestapos fangelejre i Danmark: Horserød 1943-44, Frøslev 1944-45 af Henrik Skov Christensen (2021)

Horserødlejren og Frøslevlejren var det tyske sikkerhedspoliti Gestapos fangelejre i Danmark. Pga. af samarbejdspolitikken fra 1940 til 1943 var det de danske myndigheder, der stod for Horserødlejren. Først blev tyske flygtninge indsat i lejren, inden at de blev sendt videre til tyske koncentrationslejre. Arresterede danske kommunister og modstandsfolk blev også interneret i lejren, hvoraf en stor del af disse senere blev sendt videre til koncentrationslejre i Tyskland. Da samarbejdspolitikken brød sammen i 1943, overtog tyskerne den fulde kontrol over lejren. Det resulterede blandt andet i, at Horserødlejren i Nordsjælland blev omplantet til Frøslevlejren, der lå lige nord for den dansk-tyske grænse. I alt blev 8000 fanger interneret i disse lejre.