Indkøberne sætter spot på...

25.05.21
Det vrimler med spændende titler på hylderne på biblioteket.

Har du også svært ved at overskue det hele, så læs med her hvor bibliotekernes indkøbere sætter spot på titler du ikke må gå glip af.

Bibliotekaren fra Auschwitz af Antonio Iturbe (2021)

I familieafdelingen i Auschwitz bliver en af barakkerne brugt til skole. Bøger er forbudte, men skolen råder alligevel over otte titler, som den 15-årige bibliotekar, pigen Dita, forsigtigt holder skjult og værner om.

For læsere af litteratur om 2. verdenskrig.

Hærdet: Narkobetjent med gaden i blodet af René Dahl Andersen (2021)

René Dahl Andersens arbejdsliv som narkobetjent i København er fyldt med adrenalin og vilde eventyr, balancerende på en knivsæg af moral og retsplejeloven.

For læsere af bøger med virkelige historier og fart over feltet.

Det største træ i skoven: Helge Qvistorff: en biografi om et helt usædvanligt menneske af Helge Søgaard (2020)

Detaljerig biografi om restauratøren og hotelmanden Helge Qvistorff, der tabte sit hjerte til Rold Skov og blev en kendt og værdsat formidler af områdets historier og natur i bøger, på tv og ved foredrag.

For biografilæsere med interesse for Himmerland og Rold Skov.

Gopler ældes baglæns: videnskabens svar på et længere liv af Nicklas Brendborg (2021)

Den naturvidenskabeligt interesserede læser får her den nyeste forskningsbaserede viden om begrebet "antiaging" samt praktiske råd om fx kostvaner, motionsrutiner og vigtig social kontakt.

Vi er det liv, vi lever: en fortælling om skæbnen af Svend Brinkmann (2021)

Vi er ikke eneforfattere i vores eget liv, skriver Svend Brinkmann, som spinder en skæbnelivstråd om 93-årige Lilis liv.

Til læsere af livshistorier med psykologisk refleksion.

Hvis vi ikke taler om det af Leonora Christina Skov (2021)

Leonora Christina Skovs biografiske roman om at skabe sig selv som forfatter med en bagage af skyld og skam og en svidende uønsket intimitet fra en forlægger.

Til de mange læsere af hendes første autofiktive roman: "Den, der lever stille" og til læsere af romaner om dysfunktionelle familier.

Bjerget vi bestiger: et digt til vores tid af Amanda Gorman (2021)

Det berømte lejlighedsdigt oplæst ved indsættelsen af præsident Joe Biden i 2021. Et digt om lyset og mørket, håbet og frygten, og om den rejse vi nødvendigvis må tage sammen, for at hele en splittet nation.

Til politisk interesserede og til unge læsere af aktuel ny poesi.

Smukke ting af Hunter Biden (2021)

Biografi af Hunter Biden, søn af USA's præsident Joe Biden, der på trods af at have fået meget serveret har måttet kæmpe med meget gennem livet.

Til interesserede i USA og amerikansk politik.