Jesper Wung-Sung. Foto af Les Kaner
Jesper Wung-Sung. Foto af Les Kaner

Forfatterstafet: Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sung: H.C. Andersen er den mest berømte dansker nogensinde.

I sin nye roman “Hans Christian” giver Jesper Wung-Sung ordet til barnet H. C. Andersen. H. C. Andersens barndom var et helt oplagt emne for en roman, synes Jesper Wung-Sung, fordi: 

"Når man ser på H.C Andersens liv og alt, hvad der er skrevet af ham og af forskere og formidlere, så synes jeg, at især hans barndom er underbelyst i forhold til, hvor stor en betydning det i virkeligheden har for den H.C. Andersen, som vi kender i dag."

"Alt det, der foregår i de første 14 år, mens han bor i Odense og indtil han rejser til København, er sådan set grundlaget for den H.C. Andersen, vi i dag kender og beundrer og som er den mest berømte dansker nogensinde."

Jesper Wung-Sung giver ordet til den helt unge H.C. Andersen

Mere om forfatteren

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Jesper Wung-Sung og hans forfatterskab.

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere, og har du først nu opdaget den kan du gå på opdagelse i mange timers spændende forfatterinterviews fra tidligere udgaver af forfatterstafetten som podcast. 

Mød blandt andre Caspar Eric, som taler om nødvendigheden i at skrive "Nye balancer - handicapdigte" netop nu, Solvej Balle, som fortæller om sin septologi in-the-making "Om udregning af rumfang", som hun allerede for de første tre bind fik Nordisk Råds Litteraturpris 2022 for, og Kim Blæsbjerg, som fortæller om Cheminova-romanen "De bedste familier", som indkasserede ham Jyllandspostens Litteraturpris 2023 og De Gyldne Laurbær. 

Podcasten finder du i din foretrukne podcast-app.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Bøger af Jesper Wung-Sung