Caspar Eric. Foto af Fryd Frydendahl, 2022
Caspar Eric. Foto af Fryd Frydendahl, 2022

Forfatterstafet: Caspar Eric

Caspar Eric: Det er ikke mit handicap jeg slås med.

Caspar Erics aktuelle digtsamling “Nye balancer” er et opråb til os alle om, at vi svigter de handicappede. Vi forstår ikke det emotionelle og usynlige arbejde, mennesker med handicap må udføre for overhovedet at være en del af vores samfund. Forfatterstafetten mødte Caspar Eric til hvad der blev en personlig og optændt samtale om, hvorfor denne bog med genrebetegnelsen "Handicapdigte" skulle skrives nu:  

"Hvad er det, jeg skal sige for at røre nogen? Hvad fanden skal jeg sige, før det gør dig vred, og før du forstår, hvor vildt det er med den her oversethed? At vi har en hel gruppe af samfundet, som lever i skyggen og ikke får den hjælp, de fortjener, og at den gruppe i øvrigt udgør 15 procent af Danmarks befolkning, og hvis vi også tæller usynlige handicaps og psykiske handicaps med så er det 30 procent af Danmarks befolkning. Det er en tredjedel af os."

Caspar Eric: Det er ikke mit handicap jeg slås med

Mere om forfatteren

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Caspar Eric og hans forfatterskab.

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere.

Stafetten kører nu på fjerde sæson, og tidligere har vi mødt forfattere som Gry Jexen, Maren Uthaug, Thomas Korsgaard, Jesper Stein, Knud Romer og mange, mange flere. 

Denne sæson skal vi blandt andre stifte bekendskab med Katrine Marie Guldager, Åsne Seierstad, Solvej Balle, Thomas Boberg og Kim Blæsbjerg.

Tag Forfatterstafet med på farten

Som noget nyt, kan Forfatterstafetten nemlig nu også lyttes som podcast. Find den i din foretrukne podcast-app.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Bøger af Caspar Eric