Linn Ullmann. Foto af Kristin Svanæs-Soot, 2021
Linn Ullmann. Foto af Kristin Svanæs-Soot, 2021

Forfatterstafet: Linn Ullmann

Efteråret byder på en ny omgang af Forfatterwebs Forfatterstafet. Vi starter med Linn Ullmann, som er højaktuel med sin helt nye roman "Pige, 1983".

"Jeg har været rasende på pigen. Rasende på kroppens svingninger fra begær til en følelse af get me out of here. Kvalme, rædsel." 

Sådan siger Linn Ullmann om sin nye roman, "Pige, 1983", der følger en ung piges rejse til Paris for at stå model for en kendt modefotograf. Det udvikler sig til en affære mellem pigen og den meget ældre fotograf. Historien bliver ikke fortalt kronologisk, men i flere spor, glimt og tilbageblik. I interviewet fortæller Linn Ullmann, hvad der skal til for at skrive en skønlitterær roman om en virkelig begivenhed, der har trukket spor gennem hendes eget liv. 

Linn Ullmann er efterårets første gæst i Forfatterstafetten, hvor du kan møde flere af tidens markante forfattere. Se hele interviewet med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg her:

Forfatterstafet med Linn Ullmann:“Min roman handler mere om magtforhold end #metoo”

Mere om forfatteren

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Linn Ullmann og hendes forfatterskab.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Bøger af Linn Ullmann