Joakim Garff. Foto af Torebn Olander
Joakim Garff. Foto af Torebn Olander

Forfatterstafet: Joakim Garff

Joakim Garff: Kierkegaard og Andersen var grimme ællinger.

I sin nye roman “Solisterne” sender Joakim Garff Søren Kierkegaard og H.C. Andersen ud på et rejseeventyr til Rom i 1849. Ganske vist er denne rejse aldrig sket i virkeligheden, men togkupéen skaber den ramme, der i romanens univers giver to af danmarkshistoriens største kulturpersonligheder mulighed for at udveksle tanker om tidens emner og deres forhold til livets store spørgsmål.

Det viser sig undervejs, at der er flere ligheder mellem de to forfattere, der begge var forud for deres tid og måtte leve med at være grimme ællinger. Se interviewet om romanen og bliv klogere på eventyrdigteren, filosoffen, og den danske guldalder.

Joakim Garff: Kierkegaard og Andersen var grimme ællinger

Mere om forfatteren

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Joakim Garff og hans forfatterskab.

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere.

Stafetten kører nu på femte sæson, og tidligere har vi mødt forfattere som Gry Jexen, Maren Uthaug, Thomas Korsgaard, Jesper Stein, Knud Romer og mange, mange flere. 

Denne sæson skal vi blandt andre stifte bekendskab med Friða Ísberg, Kamilla Hega Holst, Karolina Ramqvist, Joakim Garff og Kenneth Bøgh Andersen.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Bøger af Joakim Garff