Vi anbefaler: Dyrevelfærd og -etik i litteraturen

Litteraturen har altid taget samfundsaktuelle emner op til debat, og et af de emner er dyrevelfærd og dyreetik i kødindustrien.

Caroline Stadsbjerg har med sit værk "Carnivora" skrevet en fremtidsroman, der på makaber vis udstiller nutidige samfundsforhold. I romanen møder man Hannah, der lever i en verden, hvor dyrene er uddøde, og menenskene derfor er begyndt at opdrætte en ny menneskerace til spisning. Det er en roman, der stiller skarpt på kødindustrien, dyrevelfærd og -etik. 

Kødproduktionen er en af de helt store klimasyndere, men det er ikke den eneste grund til, at folk i stigende grad overvejer deres kødforbrug. For også dyrevelfærden vægter højt, når der skal handles til aftensmaden. Og netop dét kan du blive klogere på i samlingen af fagbøger og essays herunder, som alle behandler vores ve og vel - både vores og dyrenes.

Er du interesseret i at læse mere om dyrevelfærd, kødproduktion og CO2-belastning, kan du læse mere hos Concito - Danmarks grønne tænketank og hos Dyrenes Beskyttelse