Ny trend til dig der elsker lister og notesbøger

15.02.18
Det er blevet populært at lave sin egen papirkalender med plads til lister, refleksioner og personlige mål. Ved indkøb af en blank notesbog kan man sætte sin egen kalender op, så den indeholder alt, som man skal have styr på. Vi hjælper dig igang.

I en kreativ papirskalender kan du samle to-do-lister, notater, indkøbslister og dagbogsnotater. Formålet med at samle det hele i en notesbog er at få et større overblik og styr på sine tanker.

Bibliotekar Anita Græsbøll Larsen har lavet sine egne kreative kalendere i to år. "Jeg gør det for at adskille mit arbejdsliv fra mit privatliv, og så er fordelen ved en kreativ kalender, at den kan tilpasses mine egne behov, så jeg undgår en masse sider i kalenderen, jeg ikke rigtig kan bruge til noget."

Bullet Journal - en trend herhjemme

Kreative kalendere er også kendt under betegnelsen "Bullet Journal", som er en trend, der hitter i udlandet - især USA - men som nu også er nået til Danmark.

For nogle er en Bullet Journal en modreaktion til den stigende digitalisering, for andre er det en måde at stresse af på og skabe overblik i hverdagen.

Især på nettet er trenden svær at komme uden om, her findes fællesskaber på facebook, youtube og andre sociale medier, hvor de såkaldte "bujos" udveksler erfaringer med hinanden, om hvordan man laver den perfekte Bullet Journal.

Nu har vi oprettet to workshops på biblioteket, hvor man kan udveksle erfaringer og få gode råd til at lave sin egen bullet journal.

Sådan kommer du igang

Anita Græsbøll Larsen viser sine kalendere frem og fortæller, hvad der virker godt for hende. Hun giver introduktion til at tracke vaner, humør, månedlige og ugentlige logs, lister og meget mere.

Biblioteket stiller materialer til rådighed - du skal blot medbringe din egen notesbog. Arrangementet er gratis. Alle er velkomne.

Tilmelding til Anita på alars@mariagerfjord.dk