jul
jul

Juletraditioner

Mange familier har særlige traditioner til jul - har du?

Fra familie til familie kan det være meget forskelligt hvordan man fejrer jul. I Danmark er der en del traditioner som de fleste har:
Vi bager småkager,  vi pynte op med julepynt. På juleaften, den 24. december, giver hinanden julegaver, spise and og ris á l'mande og danser om juletræet.

I mange andre lande får man føst julegaver den 25. december om morgenen. I Norge gemmer man alle koste i huset juleaften, så hekse ikke kan stjæle dem og lave ballade. 
Aftenen før den 6. december stiller tyske børn deres sko uden for døren og venter i spænding på, om julemandens hjælper har lagt slik eller grene i dem dagen efter - der er kun slik til de artige børn! I Italien er det ikke kun julemanden, der kommer med gaver. Her får børnene nemlig også besøg af den venlige heks Befana, der flyver rundt på sin kost og uddeler gaver og slik hvert år den 5. januar. I Rusland er man også vild med risengrød til jul – man griber det bare an på en lidt anderledes måde, end vi gør herhjemme. Her er der nemlig tradition for, at man smider grøden op i loftet, og jo mere der sidder fast, jo bedre bliver høsten det kommende år, siges det. (Kilde: Alt for Damerne)

Faktalink har et stort emne om julen, advent og alle traditionerne, hvis du vil vide mere.

Husk også at deltage i denne uges Advents-quiz på dit bibliotek :) - der er præmier på spil!