Teknologien ændrer vores hverdag

01.10.18
Find ud af hvordan robotteknologi, kunstig intelligens og digitale medier påvirker vores liv nu og i fremtiden.

Hvordan påvirker teknologien dig og din families hverdag? Og hvordan kan du ruste dine børn til et trygt liv i en mere og mere teknologisk og digitaliseret verden, hvor børnene ved mere om det tekniske end dig selv?

Mariagerfjord Bibliotekerne sætter fokus på teknologi og digitalisering af hverdagen med to foredrag i uge 40-41.

Hjælp dit barn til et trygt liv på nettet

Mobiltelefoner, tablets og sociale medier er efterhånden en naturlig del af hverdagen i de fleste familier. Men det kan være en udfordring for enhver forælder at hjælpe og guide børn og unge på de mange sociale medier, som de ofte har et langt større kendskab til end deres forældre.

Børns Vilkår har et stort indblik i de mange dilemmaer og problemstillinger, der opstår, når børn og unge bevæger sig på sociale medier. Mandag d. 8. oktober kl. 19.00 giver de gode råd til, hvordan forældre kan hjælpe deres børn med at færdes trygt på nettet og sociale medier.

Robotter - hvad gør de ved vores hverdag?

Selvkørende biler, automatiske græsslåmaskiner og robotlegetøj til de mindste i skolen og derhjemme - noget er fremtid, noget er allerede nu en del af danske familiers hverdag.

Søren Tranberg er forfatter til bogen "Robotterne iblandt os" og har arbejdet med kunstig intelligens og robotteknologi i over 15 år. Tirsdag d. 2. oktober kl. 17.30-19 fortæller han om de mange muligheder, problemer og dilemmaer, der følger med robotteknologi og kunstig intelligens i hverdagen, på arbejdspladsen og i samfundet generelt.

DR og Danmarks Biblioteker sætter fokus på teknologi og kodning

Foredragene er en del af et landsdækkende tema i samarbejde med 62 andre biblioteker og DR, hvor DR sender tv-udsendelser med fokus på børn, teknologi og kodning, og bibliotekerne følger op med udstillinger, foredrag og aktiviteter i biblioteksrummet.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Oplysninger om foredragene

Robotterne iblandt os. Foredrag med Søren Tranberg. Tirsdag d. 2.10.2018. Kl. 17.30 -19.00. Hobro Bibliotek. Pris 50 kr.

Hvad laver dit barn på nettet? Foredrag med Børns Vilkår. Mandag d. 8.10.2018 kl. 19.00. Hobro Bibliotek. Pris 50 kr.

Billetter til begge foredrag købes på www.himmerlandsbilletten.dk