Tændt bærbar PC
Tændt bærbar PC

National Cybersikkerhedsmåned

Oktober måned er national cypersikkerhedsmåned, hvor vi sætter fokus på den digitale sikkerhed. Måske har du helt styr på det, måske er du helt på bar bund, men uanset hvad kan bibliotekernes online kurser på eKurser.nu klæde dig godt på. Kurserne guider dig nemlig kort og præcist igennem den digitale jungle.

Du kender det sikkert godt. En mail, der ved første øjekast, ser troværdig ud. Men så vil afsenderen af mailen, have dig til at trykke på et link eller åbne en fil. Og med mindre du er sikker på, at du stoler på afsenderen, så skal du hverken trykke på links eller åbne filer. Med stor sandsynlighed er der en svindler på spil.

Den nye, fagre digitale verden har skabt it-svindlerne. Folk der vil gøre alt for at snyde andre mennesker med det eneste formål at tjene penge. Og i de sidste par år er svindlerne blevet bedre og bedre. Men der findes faktisk måder, du kan beskytte dig på.

Tre grundlæggende værktøjer

Der findes heldigvis grundlæggende værktøjer, som du kan gribe til og sikre dig når du begiver dig ud på internettet. Tre af de vigtige er lige her:

  1. Lav sikre kodeord
  2. Evnen til at spotte falske beskeder
  3. Klassisk sund fornuft

Hvis du holder sikkert fast i de tre gode råd, så er du godt rustet til både at besvare mails, bruge sociale medier, benytte NemId, handle på nettet og meget, meget andet – hvad enten du bruger tablet, smartphone eller en computer. 

Vigtige videoer

På eKurser tilbyder vi dig en bred vifte af videoer, som vil ruste dig endnu mere. Videoerne er lavet så alle kan følge med, så alle kan lære noget, hvad enten du er 18 eller 88. Her et lille udvalg:                    

Og der er meget mere hjælp at hente på eKurser.nu. Klik her og find mange flere gode vejledninger og videoer.

Vil du vide mere?

Her følger desuden en række relevante links hvor du kan hente mere hjælp: