Alt om genåbningen af bibliotekerne

Bibliotekerne genåbner mandag d. 18. maj, men foreløbigt bliver det et lidt andet bibliotek du kan besøge. Har du spørgsmål til bibliotekernes genåbning? Så læs med her og find svar på det meste.

Kort sagt åbnes der mandag d. 18. maj op for, at du igen kan reservere, låne og aflevere materialer næsten som du plejer. Reserveringer kan igen foretages både her på hjemmesiden og via www.bibliotek.dk fra d. 18. maj.

Men genåbningen byder også på ændringer, begrænsninger og hensyn - her kan du danne dig overblikket over hvad det betyder for dit besøg på biblioteket.

I den første periode vil der ikke være adgang til det selvbetjente bibliotek.

Biblioteket i Als åbner torsdag d. 11. juni, og har derefter følgende åbningstid:
Torsdag 13.30-18

Nedenfor kan du se bibliotekernes åbningstider i uge 23:
Arden Bibliotek
Mandag 10-16 (1. juni - 2. pinsedag lukket)
Tirsdag 10-15
Onsdag lukket
Torsdag 12-17
Fredag 10-14 (5. juni - Grundlovsdag lukket)
Lørdag lukket
Hadsund Bibliotek
Mandag 10-18 (1. juni - 2. pinsedag lukket)
Tirsdag 10-18
Onsdag 12-16
Torsdag 10-18
Fredag 10-16 (5. juni - Grundlovsdag lukket)
Lørdag 10-13
Hobro Bibliotek
Mandag 9-18 (1. juni - 2. pinsedag lukket)
Tirsdag 9-18
Onsdag 11-18
Torsdag 9-18
Fredag 9-18 (5. juni - Grundlovsdag lukket)
Lørdag 9-13
Mariager Bibliotek
Mandag 10-16 (1. juni - 2. pinsedag lukket)
Tirsdag 10-15
Onsdag lukket
Torsdag 12-17
Fredag 10-14 (5. juni - Grundlovsdag lukket)
Lørdag lukket

Hvad med de reserveringer jeg ikke fik hentet inden biblioteket lukkede?

Hvis du har fået besked om, at materialet står klar til afhentning kan du tage det roligt - det står der nemlig stadig og venter på dig. Afhentningsfristen er forlænget frem til og med fredag d. 22. maj.

Hvis du ikke længere er interesseret i et materiale, du har reserveret (for eksempel til en opgave), opfordrer vi til, at du sletter din reservering via hjemmesiden eller biblioteket app.

Kan jeg reservere nye materialer?

Ja, det er igen muligt at reservere materialer via hjemmeside og www.bibliotek.dk. Det kan endda være en god ide at gøre inden du besøger biblioteket, så er du nemlig sikker på at det materiale du mangler er hjemme og står klar til dig.

Får jeg bøder for de lån jeg skulle have afleveret mens I var lukket?

Nej, der er ikke blevet tilskrevet gebyrer siden bibliotekerne lukkede ned, og det begynder vi ikke med før mandag d. 1. juni. Derfor kan du tage dig god tid inden du besøger biblioteket - selvom vi gerne vil se så mange som muligt igen, er der fortsat behov for at vi holder afstand.

Du har også helt ekstraordinært mulighed for at aflevere materialer i bibliotekets postkasse på Arden, Hadsund, Hobro og Mariager bibliotek.

Når du afleverer dine lån skal du dog være opmærksom på et par ting:

• Aflevering i postkasserne er på eget ansvar.
  • Der vil gå nogle dage inden dit materiale er registreret som afleveret, da materialerne kommer i "karantæne" inden de afleveres.
  • Hvis postkassen er fuld, så tag venligst dit materiale med hjem igen og prøv næste hverdag. Lad være med at stille materialerne ved siden af postkassen - du hæfter for materialerne indtil de er modtaget af bibliotekaren.
  • Hvis dit materiale er for stort, så tag det venligst med hjem igen og vent til biblioteksrummene igen bliver åbnet op. Lad være med at forsøge at tvinge materialet ind - du hæfter for materialet hvis det bliver ødelagt.

Kan jeg lukke mig selv ind på biblioteket, når personalet ikke er tilstede?

Nej desværre, den selvbetjente åbningstid er midlertidigt lukket.

Hvad kan jeg så ikke?

Du kan ikke

• Benytte bibliotekernes computere
  • Benytte bibliotekernes printere
  • Lege i børnebiblioteket
  • Booke og benytte bibliotekets og kulturhusenes lokaler

Opdatering 25. maj 2020: Det er nu muligt at tage siddende ophold i bibliotekernes rum. Det betyder, at du blandt andet kan læse dagens avis og sætte dig i ro og mag i en stol - det er dog fortsat ikke muligt at benytte bibliotekernes computere og printer.

Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?

For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet . Bibliotekerne lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, ekstra og jævnligt rengøring og sprit.

Hvornår åbner I igen - sådan rigtigt?

Det ved vi desværre ikke. Det afhænger af Folketinget. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook.

Denne side opdateres løbende...