Ny i Danmark logo

Ny i Danmark?

Adgang
Fri adgang
Nyttige links til dig, der er ny i Danmark.

Officielle sites til dig, som er ny i Danmark

www.nyidanmark.dk

Udlændingestyrelsen informerer her om gældende regler og procedurer for behandling af sager. Nyidanmark.dk er Udlændingestyrelsens og Styrelsen for International Rekruttering og Integrations officielle internetportal om reglerne for indrejse og ophold i Danmark. Dansk og engelsk version af siden. 

www.lifeindenmark.dk

På Lifeindenmark.dk finder du en praktisk guide vedrørende dit ophold i Danmark - uanset om det er arbejds- eller studierelateret. Lifeindenmark.dk is the English site/content of borger.dk. It has its own URL so that the content can be marketed directly to the target groups of foreigners who come to Denmark to work. 

www.ligeret.nu

Ligeret.nu giver dig viden om ligestilling mellem kønnene og om dine rettigheder på familieområdet. Du får at vide, hvor du kan henvende dig, hvis du har brug for mere viden eller hjælp. Ligeret.nu er udviklet af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. Sitet er flersprogligt.

Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder

www.bibliotek.dk    

Bibliotek.dk er en fælles database med alt, hvad der findes af materialer på de danske biblioteker, herunder bøger på andre sprog. Fri adgang for søgning. Du skal være oprettet som bruger hos Mariagerfjord Bibliotekerne for at kunne bestille i bibliotek.dk.

Klik her for at læse mere om bibliotek.dk.

www.ereolenglobal.dk

På eReolen Global kan du låne udenlandske ebøger og netlydbøger. Adgang, hvis du bor i Mariagerfjord Kommune og er oprettet som bruger på Mariagerfjord Bibliotekerne.

Klik her for at læse mere om eReolenGlobal.

www.verdensbiblioteket.dk

Verdensbiblioteket er verdens første digitale verdensbibliotek. På Verdensbiblioteket kan du frit streame musik, film og bøger på mere end 10 forskellige sprog. Adgang, hvis du bor i Mariagerfjord Kommune og er oprettet som bruger på Mariagerfjord Bibliotekerne.

Klik her for at læse mere om Verdensbiblioteket.

RBdigitalMagazines   

RBdigital Magazines indeholder flere hundrede engelsksprogede magasiner indenfor et bredt emnefelt. Udvalget består af både populære bladremagasiner og mere hardcore fagtidsskrifter. Adgang, hvis du bor i Mariagerfjord Kommune og er oprettet som bruger på Mariagerfjord Bibliotekerne.

Klik her for at læse mere om RBdigital Magazines.

Online sprogkurser

www.danskherognu.dk

Dansk Her og Nu er et kursus i dansk for begyndere. Programmet kan anvendes som lektiehjælp og til selvstudie. Programmet er udviklet med støtte fra det tidligere Ministerium for Flygtninge, Indvandrere og Integration. Fri adgang.

www.sosuordbogen.dk

Sosuordbogen.dk er for dig der har dansk som 2. sprog, og som er i gang med en uddannelse på en Social- og Sundhedsskole. Ordbogen forklarer en lang række ord, du møder i din hverdag som sosu-elev. Ordbogen er udviklet af blandt andre Social- og Sundhedsskolerne i Århus og Randers. Fri adgang.

www.sproget.dk

Sproget.dk er indgangen til det danske sprog. Du kan søge på alt, der vedrører det danske sprog. Sproget.dk er et samarbejde mellem Kulturministeriets institutioner for sprog og litteratur, Dansk Sprognævn (DSN) og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL). Fri adgang.

vfs.dansk.nu

Vores fællessprog lærer dig den danske grammatik på ti forskellige sprog. Først vælger du sprog, dernæst kan du på en række faneblade vælge en del af den danske grammatik. Herefter ser du både det valgte sprog og den danske grammatik på samme side. Programmet er resultatet af et beskæftigelsesprojekt for flygtninge og indvandrere på Daghøjskolen Silkeborg. Fri adgang.