Kulturtallerkenen

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
18:00 - 21:00
Pris
90 Kr
Lokalitet
Danmark
For voksne

Kulturtallerken - Rikke Nielsen

19.04.18
Håndboldspiller, mor og Lykkeliga-stifter

Rikke Nielsen er tidligere håndboldspiller, initiativtager til håndboldklubben Aalborg Kidz og ikke mindst organisationen Lykkeliga, som arbejder for at give udviklingshæmmede børn succes og oplevelser gennem håndboldspillet.

Siden hun stoppede sin karriere som professionel håndboldspiller, har Rikke Nielsen dedikeret sit liv til at hjælpe udviklingshæmmede børn. Hendes egen datter er født med Downs syndrom, og sammen har de skabt et håndboldhold for udviklingshæmmede, ligesom hun vandt prisen for årets forbillede ved DR Sportsgalla i 2017 for sit arbejde med holdet.

Til daglig tager Rikke Nielsen ud til foreninger, organisationer og oplysningsforbund og fortæller om sit projekt. Rikke Nielsen hjælper børn med indlæringsvanskeligheder, så de gennem håndbolden opnår en følelse af succes og vindermentalitet. Det er altafgørende for de  handicappede børn, at de får en tro på dem selv, selvom de er mere udfordret end andre. Selv har Rikke Nielsen oplevet modgang i livet, med en kræftknude i halsen, der skulle opereres væk, før hun blev rask, og et barn født med Downs syndrom. I dag kæmper Rikke fortsat videre for sig selv og for udviklingshæmmede børn i Danmark.

Rikke Nielsen er uddannet sygeplejerske og har desuden skrevet bogen “Til sidste fløjt” (2015), som er hendes meget personlige og livsbekræftende historie om kræfthelvedet og tilværelsen med et barn med Downs. Hun arbejder nu på fuld tid i Lykkeliga og er desuden kendt som foredragsholder, coach og en skarp og humørfyldt debattør i P4 Nordjyllands ”Søndags-panel”.

Musik og sang: Musikuniverstet. Billetter kr. 90 incl.  mad og kaffe købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Biblioteket.