Fritidslivet ved Mariager Fjord
Fritidslivet ved Mariager Fjord

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
25 Kr
Bibliotek
Lokale
Den store sal
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
For voksne

Fritidslivet ved Mariager Fjord

17.09.20
Kom og hør Lykke Olsen, historiker ved Nordjyllands Historiske Museum, fortælle om dengang de moderne tider slog igennem sidst i 1800-tallet. En tid hvor Mariager Fjord og omegn blev befolket af feriegæster og arbejdere, der ønskede at slappe af på områdets nye badehoteller og skovpavilloner.

”Denne hidtil noget ukjendte Egn frembyder saa afvexlende og skjønne Eiendommeligheder, at den paa sine Steder ikke overgaaes selv af de vidtbekjendte nordsjællandske Partier.”

Sådan beskrev en turistguide egnen ved Hadsund i 1870.

Mariager Fjord og de nye tider

På det tidspunkt var Mariager Fjord og naturområderne omkring den, ved at forandre sig fra at være et erhvervsområde, til et sted hvor man hyggede sig i fritiden og i ferierne.

Borgerskabet i byerne begyndte nemlig at tage på ferie, og arbejderne i byerne fik fritid efter fabrikkernes lukning om aftenen, en fritid som de kunne bruge til fornøjelser – det var et nyt fænomen!

Turistbranchen var ikke sen til at udnytte markedet, og Mariager Fjord og omegn blev markedsført som et naturskønt sted. Badehoteller, badeanstalter og skovpavilloner skød op langs fjorden sidst i 1800-tallet, steder hvor høj og lav slappede af.

Badeanstalten ved etablissement Marienlund, der lå umiddelbart øst for havnen i Hobro var et af de første der åbnede. Her kunne man bade, nyde en frokost, spille kegler og leje både.