Mich Vraa og Jesper Bugge Kold. Foto: Simon Nørlev Vraa, Kolorit Media
Mich Vraa og Jesper Bugge Kold. Foto: Simon Nørlev Vraa, Kolorit Media

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 kr.
Bibliotek
Lokale
Den store sal
Målgruppe
Voksne
For voksne

Forfatteraften: Mich Vraa & Jesper Bugge Kold

29.09.22
Mød forfatterne til ”Tre dage i april”, en roman om selvopofrende mennesker, der med livet som indsats drog gennem Tyskland for at redde andre. Og så er det samtidig en fortælling om et stykke Danmarkshistorie fuld af gråzoner.

Er du også vild med historiske romaner? Så hop ombord, når vi får besøg af to af landets bestsellerforfattere, og bliv klogere på deres forfatterskab og nyeste roman ”Tre dage i april”.

Romanen udspiller sig mens Anden Verdenskrigs sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland, og hvor tusinder af danske fanger venter i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser.

Den unge Dagmar Valgreen har meldt sig til missionen for at redde én enkelt af dem: Den mand der opfyldte alle hendes drømme indtil han forsvandt. Men de mennesker som Dagmar møder undervejs, om bord på bus fire-syv-fire, i kz-lejren syd for Hamburg og i det udbombede Tyskland, ændrer gradvis hendes syn på verden og på hendes eget liv.

Romanen er blevet til som et samarbejde mellem de to forfattere, der også tidligere har udgivet ”Pigen fra det store hvide skib”. De har begge stor erfaring og succes med at skildre historisk stof; Mich Vraa har skrevet romantrilogien om de dansk vestindiske besiddelser samt ”Vaniljehuset”, mens Jesper Bugge Kold blandt andet har skrevet de to historiske romanen ”Vintermænd” og ”Land i datid”.

Materialer