Benjamin Koppel. Foto af Robin Skjoldborg
Benjamin Koppel. Foto af Robin Skjoldborg

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 kr.
Bibliotek
Lokale
Den store sal
Målgruppe
Voksne
For voksne

Benjamin Koppel: Annas sang

28.02.23
Annas sang er en medrivende og dramatisk roman, og en fortælling om pligt, krig og social kontrol. Kom med når Benjamin Koppel tager os med bag scenen til den anmelderroste roman, der i høj grad bygger på beretninger fra hans egen tantes liv.

Læser du også historiske slægtsromaner? Så er det helt sikkert denne aften du skal komme på biblioteket. Her får vi nemlig besøg af musiker og forfatter Benjamin Koppel, der i 2022 debuterede med romanen Annas sang.

Romanen tager udgangspunkt i den unge Hannah, der vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman. Hun drømmer om at blive musiker som sine brødre, og ender også med at blive optaget på konservatoriet, hvor hun forelsker sig i den unge idealist Aksel. 

Friheden og lykken synes at være lige inden for rækkevidde. Men i hendes jødiske familie betyder slægten og traditionerne alt, og da brødrene afviser ægteskabsmæglerens forslag til jødiske brude og gifter de sig med danske kvinder, er det kun Hannah, der kan redde familiens ære. Skal hun ofre sig og opgive musikken og den mand, hun elsker?

Roman bygger i høj grad på Benjamin Koppels tante Annas egen fortælling, som hun nåede at fortælle ham om inden sin død. 

I foredraget krydres med klip, hvor Anna selv sætter ord på sine oplevelser.
 

Materialer