Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Lokale
den store sal
Målgruppe
Voksne
For voksne

AFLYST // Iran og kampen for frihed

21.03.24
Sammen med Ahmad Joumaa dykker vi i dette foredrag ned i de historiske begivenheder, der har formet det moderne Iran for at forstå denne ændring og få et indblik i de kulturelle, politiske og sociale udfordringer, som nutidens iraner oplever.

Iran er en mosaik af forskellige kulturer, religioner og etniciteter. Landet huser mere end 87 millioner indbyggere og kan føre sine historiske rødder tilbage til år 500 før Kristi fødsel, hvor Cyrus den Store grundlagde det første persiske rige med den eventyrlige hovedstad Persepolis. Iran er kendt for sine store visdomsdigtere, håndlavede tæpper og en storslået og varieret natur.

Trods Irans historiske og kulturelle rigdom er landet i dag mest kendt for sit politiske styre, som kom til magten under den islamiske revolution i 1979. Revolutionen ændrede landet fra at være en nær allieret til Vesten og USA til en del af, hvad George Bush kaldte ’Ondskabens Akse’.

Denne drastiske forandring har medført, at mange i dag anskuer Iran som et land styret af religiøse fanatikere, og dermed har glemt landets mange nuancer og deres bidrag til vores fælles civilisation.

Om foredragsholderen

Ahmad Joumaa blev født i en palæstinensisk flygtningelejr i Libanon og blev familiesammenført som 6-årig til Danmark. Som 19-årig flyttede Ahmad til London, hvor han tog en BA i Politics and Development Studies og en MA Philosophy ved University College London.

Ahmad har over de sidste 12 år arbejdet i folkeoplysningens tegn gennem sit professionelle arbejde med kulturinstitutioner, egne projekter og som frivillig ildsjæl.

Som projektleder og formidler har Ahmad vundet flere anerkendelser ved henholdsvis Slots- og Kulturstyrelsen og Danmarks Biblioteksforening, herunder Bibliotekernes Formidlingspris 2019.