velkommen
velkommen

Ny biblioteksleder er fundet.

Den 1. maj 2016 overtager Mette Secher Hede arbejdet omkring den fremtidige udvikling af biblioteksområdet i Mariagerfjord Kommune. Bibliotekets nye leder skal være med til at italesætte Fremtidens Bibliotek.

Som ny biblioteksleder skal Mette Secher Hede være med til at styrke og udvikle fortællingen om det moderne bibliotek i Mariagerfjord Kommune. Hun skal bringe biblioteket ind i 2017 og understøtte kommunens strategiske udvikling.

 

Der er mange spændende opgaver og udfordringer at tage fat på i forbindelse med udvikling af biblioteksområdet. Med en baggrund som bl.a. teamleder af Danmarks største børnebibliotek ’Familier og børn’ i Dokk1, Aarhus, samt teamkoordinator for ’Oplevelse’ på Randers Bibliotek, er Mette Secher Hede den helt rigtige person til de opgaver.

 

Hun vil løse opgaverne i tæt samarbejde med bibliotekets personale, øvrige institutioner, fagenheden samt kommunens borgere. Arbejdet vil foregå med reference til Kultur- og Fritidschefen.

 

Et hjerte der banker for den kulturelle udvikling

Mariagerfjord Bibliotekerne har lagt vægt på en profil med erfaring i at netværke, et personligt lederskab og et smittende ’drive’. Dertil har Bibliotekerne ønsket en visionær og dedikeret leder, der er optaget af kultur, formidling og public service, og som vil udvikle biblioteket sammen med personalet og borgerne med udgangspunkt i kommunens behov.

 

Denne profil matcher Mette Secher Hede med en bred baggrund inden for udvikling og ledelse. Mettes faglige hjerte banker for, hvordan biblioteket, som landets og kommunens største og mest besøgte kulturinstitution, kan bevares og udvikles som omdrejningspunkt for alle borgernes adgang til og deltagelse i et kulturelt og demokratisk samfund.

 

Samspil med borgerne

'Mariagerfjord Kommune arbejder målrettet mod at være en kommune, der i stigende grad løser opgaver i samspil med borgerne. Der ligger mange spændende opgaver forude med at videreudvikle et levende kulturliv, hvor folkebiblioteket sætter medarbejdernes kompetencer i spil og er med til netop at styrke samarbejdet med folkeskolerne, borgerne og øvrige kulturinstitutioner både inden- som udenfor kommunen. Dette tror vi, at Mette er den rette leder til’, - fortæller Kultur og Fritidschef Joan Kamstrup.

 

Mette er 42 år, uddannet Bibliotekar fra Danmarks Biblioteksskole i Aalborg. Bosat i Randers, men har dybe rødder i kommunen. Mette er døbt i Hobro Kirke, og hendes mormor er stadig bosiddende i Hobro. Mette er sammen med sin familie – mand og to teenagedrenge - ofte i Øster Hurup i deres familiesommerhus.