Illustration med hjerte i grøn og lyserød samt teksten 'gode gerninger'

Gør gode gerninger og hjælp et barn i Syrien

08.01.21
Tegn en tegning til de ældre på det lokale plejehjem, saml skrald omkring din skole, eller bag en kage til en, du holder af. Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2021 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

Fra den 11. januar og frem til Danmarks Indsamling den 6. februar er det med at give fantasien frit løb og udføre gode gerninger, til glæde og gavn for folk omkring dig. Hver god gerning udløser nemlig en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn.

Ideer til gode gerninger

En god gerning behøver ikke være stor eller dyr, det vigitgiste er at det glæder eller hjælper et andet menneske, og der er masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små - der både spreder glæde herhjemme, og samtidig gør en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien.

Her får du 10 bud på gode gerninger:

• Du kan indsamle noget skrald
  • Hjælp dyrene i naturen / haven, fx ved at bygge et insekt bo, lave grenbunker til pindsvinene osv
  • Hjælp din nabo
  • Bag en kage til en, du vil glæde
  • Ring / skriv til dine bedsteforældre
  • Send en hilsen til nogen på et plejehjem
  • Hjælp nogle nybagte forældre
  • Gå en tur med en ven / nabo / familiemedlem
  • Gør en tjeneste for nogen

Læs en historie højt for et andet barn

Registrér dine gode gerninger og del dem gerne

Når du har udført dine gode gerninger skal de registreres. Det gør du på www.dr.dk/godegerninger. fra d. 11. januar til d. 6. februar. Du kan registrere ligeså mange gode gerninger du vil. På bibliotekets facebookside laver vi løbende opslag med godegerninger og vil vi rigtig gerne høre hvilke gode gerninger I finder på derude, måske kan det inspirere andre.

Bibliotekets facebookside finder du ved at klikke her

Om Danmarks Indsamling 2021

Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 danske organisationer. Danmarks Indsamling 2021 sætter fokus på coronakrisens børn. Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FN’s Verdensmål. Røde Kors støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid.