anden gren
anden gren

De gyldne laurbær går til Jesper Wung-Sung

For bogen 'En anden gren'

Den 46-årige forfatter Jesper Wung-Sung er årets modtager af De Gyldne Laurbær.

Boghandlernes pris får han for sin roman 'En anden gren' om sin kinesiske oldefar San, der blev udstillet i Tivoli i 1902, og hans danske kærlighed, Ingeborg.
35 procent af stemmerne gik til Jesper Wung-Sung - Tillykke.

"Det er en skidegod bog." fortæller bestyrelsesmedlem i Boghandlerklubben, der uddeler De Gyldne Laurbær, Lars Sonnergaard til Politiken.

Jesper Wung-Sung fortæller i En anden gren historien om sine oldeforældre. 

En anden gren er en fantastsisk kærlighedshistorie, der samtidig er en historie om at brænde alle sine broer, vende ryggen til det kendte og følge kærligheden og et andet menneske - følge en anden vej. 

Tivoli åbner i 1902 dørene for en eksotisk og spektakulær udstilling: Menneskeudstillinger med folk fra eksotiske lande. Blandt disse udstillinger åbnede også den kinesiske landsby, hvor man kunne opleve ægte kinesere. De er kommet direkte til København fra Canton, Shanghai og Hong Kong. Som publikum har får man mulighed for at se dem arbejde, tilberede mad og underholde, og i programmet står der, at det er "aldeles forbausende og grænser til det utrolige, hvad en kineser kan udholde af legemelige Pinsler". Blandt de udstillede kinesere er San Wung Sung. Og blandt gæsterne i Tivoli er Ingeborg Danielsen

Lån bogen på biblioteket :)

Materialer