ulv
ulv

Debataften: Skal vi have ulve i Danmark?

09.08.18
Hvad mener du? Få styr på fakta om ulven, og deltag i debatten.

Ulve i Danmark

Den første bekræftede ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland i november 2012. Siden er der observeret ulve og indsamlet DNA-spor i det meste af Jylland. Men hvad ved vi egentlig om ulven? Og skal vi være bange for den?

Foredrag og debat om ulve

Vi får til efteråret besøg af Thomas Boesdal, som er jæger, familiefar og naturelsker, og som har fulgt ulven siden 2012. Det bliver en aften med plads til både spørgsmål og livlig debat om ulven og dens færden i Danmark. Se mere og tilmeld dig ved at klikke her.

Hvis du ser en ulv

Og hvad skal man i øvrig gøre, hvis man møder en ulv? Miljøstyrrelsen kommer med følgende råd:

  • Gå stille og roligt derfra. Optræd bestemt og hold øjenkontakt med ulven - vend ikke ryggen til den. Syng, snak eller råb højt og vredt. Skrig ikke, som om du er bange.
  • Løb ikke, idet det dels kan udløse en forfølgelse, dels vil det øge risikoen for, at du falder, hvilket kan udløse et angreb.
  • I sjældne tilfælde hvor ulven følger efter, skal du stoppe op og gøre dig stor ved at holde arme og tasker over hovedet. Råb og klap i hænderne. Tag hellere et par skridt imod ulven end væk fra den. (Har du noget, der kan lave høj larm, som et båthorn eller en musikafspiller, så brug det.)
  • Hvis ulven imod alle odds angriber - spil ikke død, men slå og spark, så meget du kan. Kravl eventuelt op i et træ - ulve kan ikke klatre i træer

Kilde: https://mst.dk/natur-vand/natur/artsleksikon/pattedyr/ulv/hvad-goer-du-hvis-du-moeder-en-ulv/

 

Materialer