Naturvidenskab er sjov - og vigtig!

Det naturvidenskabelige felt får et ekstra stort fokus, når bibliotekerne går sammen og bakker op om Videnskabsår22. Videnskab og forskning er faktisk to spændende discipliner, som vi gerne vil gøre jer lidt mere nysgerrige på.

En klog mand har engang udtalt, at ”en ekspert er en, der har begået alle de fejltagelser, der er mulige indenfor et meget snævert område”. Manden var Niels Bohr, som har haft en afgørende betydning for den moderne fysiks udvikling samt udvikling af kvantemekanikken. En fremragende fysiker, der på baggrund af sit arbejde modtog en nobelpris i Fysik – Danmarks første, for 100 år siden.

Danmark har igennem tiden haft en lang række fantastiske videnskabsmænd- og kvinder, som har været essentielle for udviklingen på forskellige videnskabelige områder. Videnskab og ikke mindst forskning er vigtig for at forstå, hvorfor verden er som den er. Hvis ikke det var for alle de dygtige videnskabsfolk og forskere, ville vi fx ikke have fået glæde af fiberskopet, brintpillen eller insulinen.

Genopdag naturvidenskabens store mysterier

På biblioteket finder du naturligvis en lang række af materialer, der dykker ned i alle mulige vinkler af naturvidenskaben. Nedenfor finder du et lille udvalg af naturvidenskabens store mysterier. 

Videnskabsår22 er et tværgående samarbejde imellem projektgruppen bag Videnskabsår22, Niels Bohr Institutet og landets biblioteker. 

Materialer