Hvem synes du skal modtage Læsernes bogpris 2018?

Vind en bunke bøger, find inspiration til din læsning og stem på bøgerne til læsernes bogpris 2018. Christina viser, hvilke bøger du kan stemme på.

Igen i år kan du stemme på den forfatter, du synes skal have læsernes bogpris. Og igen i år kan du vinde alle 10 bøger med forfatternes signatur.

Tryk her og stem på den forfatter, du synes skal vinde læsernes bogpris 2018.  Du bliver ført til Berlingskes hjemmeside, hvor stemmesedlen ligger.

Her er de 10 nominerede bøger. Klik på bogen for at reservere den.

Da blev jeg døden

Da blev jeg døden af Steffen Jacobsen

"Da blev jeg døden" er en historisk spændingsroman om våbenkapløbet og om at skabe den første atombombe. Hovedperson er den danske ingeniør David Adler, der bl.a. sammen med Niels Bohr er involveret i Manhattan-projektet, hvis mål er at fremstille atomvåben.

De lærdes tyranni af Kaare Dybvad Bek

Den danske drøm har spillet fallit. I hvert fald ifølge Kaare Dybvad Bek. Åbne døre på universiteterne har ikke skabt lighed, tværtimod er uddannelsessystemet selv blevet en kilde til ulighed. "De lærdes tyranni" er en debatbog - et opgør med den kreative klasse og forestillingen om, at fremtiden tilhører akademikere med en videregående uddannelse.

Tøsne og Forsytia af Thomas Bredsdorff

Er et menneske, der ikke længere kan huske stadig et menneske? "Tøsne og Forsytia" er nn bog om Thomas Bredsdorffs hustru, Lene, der blev ramt af Alzheimers, men også et filosofisk skrift om, hvad et menneske egentlig består af.

Af den anden verden

Af den anden verden af Svend Åge Madsen

En flok flygtende kz-fanger uden hukommelse havner på en øde kyststrækning. Sammen bygger de sig selv og et nyt samfund op. Men under det spirende samfund ligger traumer fra fortiden, og vage minder begynder at dukke op i de tidligere fangers drømme.    

Indigo af Vita Andersen

I "Indigo" er den barske barndom, der har farvet Vita Andersens forfatterskab, i centrum. Bogen er en selvbiografisk roman om pigen Vita, der vokser op i København i 1940'erne og 1950'erne. Hun er barn af en enlig mor, der er psykisk ustabil. Igen og igen bliver hun svigtet af moderen og må i lange perioder bo på børnehjem, hos familiemedlemmer eller tilfældige mennesker.

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage! af Naja Marie Aidt

Naja Marie Aidts søn Carl blev kun 25 år. I digte og tekst beskriver Naja Marie Aidt kærligheden til sin søn Carl, og sorgen efter hans død i en alt for ung alder.

Hvor der er fugle af Maren Uthaug

Johan vil arbejde som fyrpasser, men det kræver at han er gift. Han gifter sig derfor af nød med Marie og ikke med hans store kærlighed, Hannah, da hun venter barn med en anden. Det bliver et ulykkeligt liv for Johan. Romanen kredser om det at leve tæt med hinadnen i en familie og alligevel være fremmede for hinanden.

Velsignelser af Caroline Albertine Minor

"Velsignelser" indeholder syv lavmældte noveller, som kredser om sorgen, tabet og kærligheden. Om at miste og finde trøst.

Dødevaskeren af Sara Omar

Frmesk er barn i Kurdistan og vokser op i Danmark, og bogen følger hende begge steder. Denne debutroman giver et indblik i, hvordan dagligdagen ser ud i en muslimsk kvindefornedrende voldskultur.

Valgt - erindringer II af Ritt Bjerregaard

Ritt Bjerregaards to erindringsbøger sammenvæver kvindehistorie, politisk historie, velfærdshistorie og danmarkshistorie, og er samtidig et selvportræt af et usædvanligt menneske.