Rakel Haslund-Gjerrild. Foto: Sofie Amalie Klougart
Rakel Haslund-Gjerrild. Foto: Sofie Amalie Klougart

Forfatterstafet: Rakel Haslund-Gjerrild

Se det spændende interview med forårets næste gæst i Forfatterstafetten: Rakel Haslund-Gjerrild.

“Zarthmann skaber den her vidunderlige kunst, men der er også så meget, der aldrig fik lov til måske at finde sted. De to ting hænger måske sammen, og det bliver lidt tragisk," siger Rakel Haslund-Gjerrild.

I forfatterens tredje roman, “Adam i paradis”, følger vi den aldrende og feterede kunstmaler Kristian Zahrtmann, der i året 1913 maler et glødende erotisk portræt i en tid, hvor homoseksualitet er forbudt. Maleriet, som romanen er opkaldt efter, udgør rammen for en sprogligt set lige så farverig og sansemættet roman, der fremmaler et rørende portræt af både Zarthmann og hans tid.

Rakel Haslund-Gjerrild er forårets 10. gæst i Forfatterstafetten, hvor hun taler med forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg om, hvorfor hun blev så fascineret af at skrive om netop denne kunstner. Se hele interviewet her:

Forfatterweb-stafet med Rakel Haslund-Gjerrild

Mere om forfatteren

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Rakel Haslund-Gjerrild og hendes forfatterskab.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Bøger af Rakel Haslund-Gjerrild