Michael Holbek. Foto af Ib Helles Olesen
Michael Holbek. Foto af Ib Helles Olesen

Forfatterstafet: Michael Holbek

Michael Holbek: Mellem månelanding og ungdomsoprør.

Michael Holbek kommer ud af en familie af håndværkere og ufaglærte. Dem har han nu skrevet den både barske og rørende roman “Strøm” om, som er nomineret til DR Romanprisen. 

TV-transmissionen af månelandingen i 1968 kickstarter elektrikeren Eivinds drøm om en fremtid med foden under eget bord. Håndværkersvogeren Bruno drømmer om at finde den helt store fidus og kaster sig ud i at smugle hash til hippierne. Uskylden og moralen får hurtigt ben at gå på, og i Eivinds søn Kim vokser en trang til at gøre sig fri af alle de fejlslagne drømme og finde sin egen vej i livet.

Forfatterstafetten mødte Michael Holbek til en samtale om bogen, og om hvordan forældregenerationens skæbner var stramt flettet sammen med den socialklasse, de tilhørte og den tid, de levede i.

"Jeg kan selv huske 60’erne. Der var en tro på at nu bliver verden meget bedre. Pludselig fik vi hus, og vi fik bil, og min mor fik carmencurlers i stedet for sin tørrehjelm. Og det virkede, som om man havde penge nok, selv om de jo var lånt i banken til tårnhøje renter. Så kom 70’erne, og så kom oliekrisen.”

Michael Holbek: Mellem månelanding og ungdomsoprør

Mere om forfatteren

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Michael Holbek og hans forfatterskab.

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere.

Stafetten kører nu på fjerde sæson, og tidligere har vi mødt forfattere som Gry Jexen, Maren Uthaug, Thomas Korsgaard, Jesper Stein, Knud Romer og mange, mange flere. 

Denne sæson skal vi blandt andre stifte bekendskab med Katrine Marie Guldager, Åsne Seierstad, Solvej Balle, Thomas Boberg og Kim Blæsbjerg.

Tag Forfatterstafet med på farten

Som noget nyt, kan Forfatterstafetten nemlig nu også lyttes som podcast. Find den i din foretrukne podcast-app.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Bøger af Michael Holbek