filmstriben
filmstriben

Film om vores jord og hvordan den har det

På bibliotekernes filmtilbud Filmstriben.dk, er en række dokumentar- og spillefilm, der perspektiverer emnet både i en personlig og en videnskabelig sammenhæng.

​Klik på billederne for at komme til Filmstriben

Indlandsisen
Dokumentarfilm om Grønlandsekspeditionen i 2013. Forskernes private videooptagelser og nutidige stillfotos set fra luften er samlet til en film som viser klimaforandringerne før og nu.
 

Promised land
Den unge og dygtige Steve Butler opkøber rettigheder til naturgasudvinding fra fattige bønder i Midtvesten for selskabet Global. Men lokal modstand og bekymring om miljømæssige konsekvenser får ham på andre tanker.

Mellem himmel og is
Dokumentarfilm, der portrætterer den franske glaciolog og Antarktis-pioner Claude Lorius (f. 1932), som var den første som påviste den menneskelige aktivitets indvirkning på den globale opvarmning.

Terrorister i naturens navn
I december 2005 arresterede FBI en gruppe unge miljøaktivister fra gruppen Earth Liberation Front, der af idealistiske grunde udøvede brandattentater mod forskellige firmaer. Navnlig følger vi aktivisten Daniel McGowan, mens han venter på at blive dømt for sine handlinger.

Materialer