Bibliotekaren anbefaler til sommerlæsningen IV

Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge hele sommeren anbefaler gode bøger, du ikke må gå glip af!

Tine anbefaler

Jeg læser helst realisme, klassikere og en enkelt krimi i ny og næ.

"Moloch - en fortælling om mit raseri" af Søren R. Fauth

En ærlig og kraftfuld fortælling om forfatterens skilsmisse. Skrevet på knoglerne, som forfatteren siger. Teksten er et langdigt, med et stort sprogligt overskud. Smerte formidlet lige fra hjertet.  

"Tour de Chambre" af Tine Høeg

En bog om at være voksen, og så alligevel ikke helt føle sig voksen. En mindehøjtidelighed får bogens hovedperson til at se tilbage på et tæt venindeforhold, men noget er uforløst. En lille stor bog.

"De dødes rige" af Henrik Pontoppidan

En bog om en ulykkelig kærlighedshistorie, og om politik og religion i begyndelsen af 1900-tallet. Et spændende tidsbillede, beskrevet med indlevelse og overraskende nutidig i forhold til de politiske trakasserier. Stor og smuk litteratur af vores danske nobelpristager.

Lise anbefaler

Jeg læser krimi, spænding, gys, fantasy og helt almindelige romaner.

"Olive igen" af Elisabeth Strout

Jeg læser alt af denne forfatter. Måske har du hørt om Lucy Barton eller Olive Kitteridge? Forfatteren skriver gerne om lidt skæve personer. Man får deres historie fortalt så kærligt, at man kun kan holde af dem. Der er ikke én side for meget, men meget findes mellem linjerne. Genialt.

"De ubudne" af Liz Jensen

En gyser der bliver ved med at dukke op i min tanker, er denne. Om en besættelse blandt børn, der gør dem til dræbere med kun flokmentalitet og urinstinkter i behold. Hovedpersonen er en anti-helt, og bogen er fantastisk skruet sammen. Kun for dig, der kan lide det paranormale og gysere

"Sommerfuglen og stormen" af Walter Lucius

Der er to sammenhængende spændingsbøger om den hollandske journalist Farah Hafez. Hun ser en påkørt dreng blive bragt ind på et sygehus. Han er iført et afghansk dansekostume og ingen forstår hvad han siger. Sagen viser sig at have forbindelse til regeringen og en russisk oligark. For dig der elsker at læse Lars Kepler og Joakim Zander

Conny anbefaler

Jeg læser helst biografier, skønlitteratur med en snert af kærlighed og bøger som kan opfriske min almene viden. Særligt rejsebeskrivelser og bøger om Danmark.

"Rosa uden filter" af Camilla Lindemann

Rosa dukkede op til TV-udsendelsen ”Bagedysten”. Senere så vi hende flere gange blandt andet i "Vild med Dans". Altid med et smittende smil. Bogen handler om Rosas mange gøremål, grønlandske ophav og to ægteskaber. Hun mistede sin første mand meget tidligt, og hun beskriver meget belærende, hvordan man lærer at leve med det at miste en, man holder af. En nem og god bog at læse.

"Sommer i det lille bageri på strandpromenaden" af Jenny Colgan

Historien om Pollys idylliske tilværelse på en lille tidevandsø. Hun kæmper for sit lille bageri. Møder kærligheden og har en tam søpapegøje. Bogen er god at læse i sommervarmen. Man bliver godt underholdt - hele handlingen begynder med kaos, men langsomt løser det hele sig hen ad vejen.

"Oplev Danmark - Højest, størst, først" af Jørgen Hansen

Her kommer man rundt i Danmark, og læser om mange rekorder. Vi hører blandt andet om Danmarks ældste gågade, Danmarks smukkeste bondegård og meget andet. Jeg synes det er meget spændende at læse om de forskellige seværdigheder her i Danmark. Det er også rart at opfriske sin almene viden. Bagerst i bogen er der udformet en quiz, som fint kan bruges til en god sommerleg.

Materialer