Bibliotekaren anbefaler til sommerlæsningen II

Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge hele sommeren anbefaler gode bøger, du ikke må gå glip af!

Ole anbefaler

Jeg læser især faglitteratur, gerne med et historisk eller etnografisk indhold. Gerne bøger, hvor billedsiden fylder meget. Dertil mange tegneserier og en enkelt krimi af og til.

"Dødens store billedbog" af Søren Hein Rasmussen og Stefan Pajung

En kunst- og kulturhistorisk bog om døden set gennem forfatternes og kunstnernes øjne de sidste ca. 1000 år. Bogen er i stort format, så mange af billederne kommer rigtig til sin ret. En anmelder kaldte den for: ”den helt store, nekrofile, bibliofile dødedans”.

"De forsvundne nazidokumenter - den ufortalte historie om tyveriet fra rigsarkivet" af Martin Q. Magnussen

I 2012 opdagede man, at der var stjålet arkivalier fra rigsarkivet, omhandlende især de danske frivillige under Den 2. Verdenskrig. Bogen dokumenter, at tyverierne var meget mere omfattende end først antaget, og giver et indblik i en verden af samlere, der foretrækker af operere i det skjulte.

"Anne Franks dagbog: Graphic Diary" af Ari Folman og David Polonsky

De to ophavsmænd har givet sig i kast med at bearbejde og udvælge fra Anne Franks Dagbog og gøre det til en graphic novel. Det er de sluppet eminent fra. Billedsiden er stærk og facinerende,  og udvalget af tekster er virkelig med til at give et billede af personligheden Anne Frank.

Maria anbefaler

Jeg læser for det meste børnelitteratur, alt lige fra billedbøger og lette bøger til fantasy og ungdomsromaner. Når jeg læser voksenlitteratur, skal det enten være en kvalmende sød chick lit eller en bloddryppende krimi. Alt der imellem læser jeg næsten aldrig.

"Flammen og Bølgen - den røde drage"

Første bind i serien om Ignis og Kahlil. Det er en dystopisk fantasy roman, som indeholder temaer som klima, sociale medier og oprør. Den er super godt skrevet, og den er spændende fra første afsnit.

"Brysterne er det sted på kroppen, hvor følelserne buler ud"

En skøn bog der handler om at være den første i klassen til at blive ”mærket” af puberteten, den første forelskelse, og hvordan man kommer over sorgen, når ens bedsteforældre dør.

"Historietyven" af Graham Carter

Olivia har lånt bøger på biblioteket, men på vej hjemad taber hun en bog i havet. Så starter balladen. Det er en herlig billedbog, som er til dem der kan lide sjove historier om bøger, venskab og kæmpe blæksprutter.

Irene anbefaler

Jeg læser meget forskelligt, men jeg læser mest skønlitterære romaner, krimier og lidt faglitteratur. Jeg plejer at veksle lidt mellem kategorierne.

"Tvilling, yndling, grævling" af Hella Joof

Jeg er stor fan af Hella Joofs bøger, og denne (selvhjælps)biografi synes jeg er ret fantastisk. Hun starter med at skrive, hvad der er sket i hendes liv, og derefter hvad hun har lært af det. Hun mener, at nøgleordene til det gode liv er ydmyghed, styrke og let gang på jorden: "Heldet følger den ubekymrede. Ikke den ligeglade. Ikke den uvederhæftige. Men den ubekymrede", skriver hun.

"Kræmmerfund og kærlighed" af Ewa Klingberg

Den her hjertevarme roman er fyldt med kærlighed, nye begyndelser og en masse kræmmerfund – og så er den er helt perfekt til sommerferien. Kræmmerfund og kærlighed er det første bind ud af fire i Huskvarna-serien. Jeg har allerede reserveret 2’eren!

"Rampen" af Jesper Stein

Rampen er en utrolig velskrevet selvbiografisk roman, der handler om barndom, ungdom, kærlighed, skilsmisse, alkoholisme og social arv. Jesper Stein fortæller i bogen om forældrenes skilsmisse, og om hvilke omfattende konsekvenser den får for ham og resten af familien. Faren Finn Stein Larsen, der er gymnasielærer på Katedralskolen i Århus, forelsker sig i en 35 år yngre elev og flytter fra familien, mens Jesper bliver boende ved sin fortvivlede og meget bitre mor i huset på Rampen i Risskov.

Erik anbefaler

Jeg læser mest fantasy og krimi.

"Chaos Walking" af Patrick Ness

Oprettelse af et nyt samfund på planeten New World og konflikten med den oprindelige befolkning. Romaner om krig, venskab, kærlighed og manipulation.

Serien starter med "Knivens stemme"

"Lodbrogsønnernes hævn" af Lasse Holm

Tre historiske romaner fra vikingetiden. Da Ragnar Lodbrog dør i saxernes varetægt, drager hans sønner på hævntogt. Romaner om vikinger, krig og intriger.

Serien starer med "Lodbrogsønnernes hævn"

"Ravnenes hvisken" af Malene Sølvsten

I det nordjyske myrdes unge piger. De er alle rødhårede og er påført mystiske runetegn. Dette er starten på tre romaner om nordisk mytologi, parallelle verdner og venskab.

Serien starter med "Ravnenes hvisken"