Bibliotekaren anbefaler til sommerlæsningen I

Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge hele sommeren anbefaler gode bøger, du ikke må gå glip af!

Lykke anbefaler

Jeg læser bøger med en god historie, både krimier, romaner og biografier. Gerne med en historie som fanger og underholder, og som måske griber en om hjertet, eller som får én til at reflektere over livet.

"Al kødets gang" af Parry Ambrose

Skotsk krimi fra Viktoriatiden om en medicinstuderende og en tjenestepige som arbejder sammen i en mordsag. Velskrevet, oplysende og spændende historie. Bind 2 ”Dødskunsten” er også rigtig god. Venter spændt på bind 3.

"Det dyrebareste stykke jernbanegods" af Jean-Claude Grumberg

En lille perle. Som der står skrevet på bagsiden af bogen: ”Det er kærlighed der gør at livet fortsætter”. Emnet taget i betragtning er det næsten en ubærlig fortælling, men skrevet i eventyrform er den efter min mening forbilledlig. Den handler om et jødisk ægtepar med nyfødte tvillinger i en fangetransport på vej mod en udryddelseslejr. Faderen smider i afmagt det ene barn ud af toget. Et fattigt barnløst skovhuggerpar finder barnet og kommer til at elske det over alt på jorden.

"Pindsvinets elegance" af Muriel Barbery

René, som er portnerske i en luksusejendom i Paris, og en gammelklog 12 årig pige samt en ældre japansk herre finder sammen i et venskab, som forandrer deres liv for altid. Livsklog, filosofisk og skøn historie. Findes også som film med titlen ”Pindsvinet” og den er også supergod.

Mette anbefaler

Jeg elsker bøger med et godt sprog. Jeg har en forkærlighed for nyere danske forfattere, og læser også gerne bøger som foregår i, eller er om Berlin.
Noget der kan udfordre min sprogglæde er oversættelser af skandinaviske (og ikke alt for voldsomme) krimier, som jeg også gerne læser.

"Penge på lommen" af Asta Olivia Nordenhof

En rigtig god roman med stor psykologisk indsigt i personerne og et rigtig godt sprog.  Scandinavian Star er rammen om fortællingen, men handler ikke direkte om ulykken. Første del af serie.

"Fejltrin" af Maria Adolfsen

Fejltrin er den første bog i serien Doggerland, og den kan anbefales. Vi følger Karin Eiken Nordby, kriminalassistent med tung baggage, på den fiktive øgruppe i Nordsøen. Jeg gælder mig til at læse resten af serien.

"Alene i Berlin" af Hans Fallada

En medrivende og rørende ”moppedreng”, som er baseret på virkelige hændelser under 2. verdenskrig. Vi følger ægteparret Quangels personlige og modige kamp mod regimet. En kamp som bliver udløst af, at de mister deres søn under krigen. 

Michal anbefaler

Jeg læser mest fantasy samt lidt børnebøger sammen med min datter. Skal det være andet end fantasy, må det gerne være gys eller spænding med et overnaturligt twist.

"Den halve konge" af Joe Abercrombie

Den første del af trilogien "Det Splintrede Hav", hvor man følger unge Yarvi på sin dramatisk rejse. Det er en god og fangende historie, som kan både læses af unge og voksne.   

"Det mørke tårn" af Stephen King

En episk fantasy serie bestående af 8 en romaner udgivet fra 1998 til 2012. Hvis du elsker fantasy, og har et åbent sind, kan dette være det vildeste, du nogensinde kommer til at læse. Parallelle universer, robot ulve, vampyr, riddere og revolvermænd bare for at nævne noget af alt det du kommer til at møde.

"Dødens jagt" af Joe Hill

En afdanket og pensioneret rockstjerne samler på okkulte genstande og køber derfor et spøgelse på nettet. Spøgelset er imidlertid ondt og fast besluttet på at ødelægge hans liv. Med elementer af det okkulte fortæller bogen om den kamp et desperat menneske er i stand til. Meget velskrevet historie for voksne.

Lena anbefaler

Jeg læser primært skønlitteratur men også gerne faglitteratur om natur og haven samt bøger om krop/sind.

"Man skulle nok have været der" af Thomas Korsgaard

Sidste bind i trilogien om den vestjyske dreng Tue der nu er blevet 17 år og flyttet til København. Endnu engang brillerer Thomas Korsgaard med skarpe replikker og med sans for detaljerne i denne rå og humoristiske roman.

"Bodyfulness - din vej tilbage i kroppen" af Karina Helsted Moe

Vi er mange, der lever et travlt liv, som meget ofte foregår i hovedet. Bodyfullness lærer dig at trække vejret igen og give dine følelser plads – de lyse såvel som de mørke. Ud over cases og teori indeholder bogen et 3-ugers introforløb til dig, der ønsker at være mere til stede og komme ned i kroppen igen.

"Kundskabens frugt" af Liv Strömquist

Forrygende historisk tegneserie med tør og sarkastisk humor for kvinder og andre med interesse for de forestillinger man(d) op igennem tiden har gjort sig og videregivet om kvindens køn. Rå, men sofistikeret, måde at fortælle om en af årsagerne til mange kvinders nedvurderende syn på sig selv.

Materialer