Vinterferie på biblioteket med kærlighed, kryb og kravl (og en masse hygge).

På Mariagerfjord Bibliotekerne står vinterferien i kærlighedens tegn. Men der bliver også plads til lidt ækle kravl for dem der er ekstra modige, for der bliver disket op med både kreative aktiviteter, krible-krable dyr og så er der naturligvis en masse god underholdning på hylderne lige til at låne med hjem.

D. 14. februar er det Valentinsdag og det fejrer bibliotekerne hele ugen i skolernes vinterferie. Fra d. 11. til d. 16. februar kan man klippe og klistre flotte valentinskort, så man er klar til at overraske dem man holder af. Det foregår i bibliotekernes betjente åbningstid og man må være med uanset om man er barn eller voksen, ung eller gammel. Der er to kort per deltager så længe lager haves.

Det hele er selvfølgelig ikke rosenrøde hjerter og sukkersøde kærlighedserklæringer for lørdag d. 16. februar indtager krybdyrene Hadsund Bibliotek kl. 10 og kl. 12.30 er det Hobro Bibliotek der bliver målet for den krible-krablende invasion. Terrariet – Reptile Zoos dyrepassere kommer nemlig på besøg og med sig har de nogle af de mange spændende dyr de råder over. Nysgerrige kan høre meget mere om dyrene og se nogle af de flotteste, farligste og hurtigste arter indenfor reptilernes verden. Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål og hvis man er rigtig modig kan man også få lov til at røre.

Der er fri entré og ingen tilmelding, og børn i alle aldre med deres forældre og bedsteforældre er meget velkomne – hvis man altså tør.

Hvis man havde tænkt sig at vinterferien skulle bruges med velfortjent afslapning, ja så er bibliotekerne også klar med en hjælpende hånd for hylderne bugner af gode bøger, film, musik og spil for enhver smag.

Også e-biblioteket er til rådighed i vinterferien. Det kræves blot at man er oprettet på biblioteket som bruger, er bosat i kommunen og kan huske sin pinkode til biblioteket, så har man blandt meget andet adgang til Filmstribens mange spændende film og serier. Og til e-Reolens mange bøger på både dansk og engelsk og for børn såvel som voksne. Så der er også mulighed for at barrikadere sig med det digitale bibliotek hjemme og lade Valentin være Valentin og krybdyr være krybdyr. Vidste du for eksempel, at en lang række af politikkens rejsebøger er tilgængelige som e-bøger via e-Reolen? Måske skal vinterferien bruges til at planlægge den næste ferie…