Børn der løber på grøn plæne

Sommersjov på biblioteket

Snart er det sommerferie, og det betyder ekstra mange aktiviteter og ekstra meget sjov på biblioteket. På dit lokale bibliotek kan du lige nu hente en flyer, der fortæller om alt, du kan opleve i løbet af sommeren.

Solen står højt på himlen, fuglene synger, græsset er grønt og livet er herligt. Alt tyder på, at sommerferien er på vej.

Og selvfølgelig vil biblioteket være med til at gøre sommeren ekstra god igen i år. Hvis du ikke har været på biblioteket og taget sommerferiefolderen med hjem endnu, kan du her læse om, hvad du kan opleve.

Sammen om skolestart (fra den 10. juni)

Er du klar til din allerførste skolestart? En ny årgang skal starte i skole for første gang efter sommerferien. For at komme godt i gang og blive klar til skolen, har biblioteket samlet de bedste bøger og de sjoveste opgaver om skolestart i Skolestartsposer. Dem kan du låne på biblioteket fra den 10. juni frem til den 10. august (så længe lager haves).

Bogstavsjagt i Arden (d. 13. juni)

Den 13. juni er der Sommerfest i Arden Kulturhus. Og på Arden bibliotek kan du komme på bogstavsjagt!

Alfabetet er hoppet afsted og har gemt sig i biblioteket. Hvis du kan finde allle bogstaver, er der en lille præmie. Du kan også prøve bogstavslykkehjulet og være med i konkurrencen om en familiepræmie, eller bruge din tid i bogstavsworkshoppen.

Fra klokken 17.00 - 21.00.

Tæv din bibliotekar! - også for voksne (fra den 14. juni)

I ”Tæv din bibliotekar” dyster vi på læsning. Det siger sig selv, at bibliotekarer er superkloge og læser rigtig meget. Og de er i hvert fald klogere end børn og de andre voksne. Derfor udfordrer Mariagerfjord Bibliotekernes mega-kloge bibliotekarer til litterært slagsmål med ALLE.

Psst... der er fede præmier på højkant, hvis du læser med. Du behøver ikke at læse meget for at deltage, og lydbøger tæller også med!

Fra 14. juni - 24. august.

Sommerbogen (fra den 14. juni)

Sommerbogen er et sjovt tilbud til alle, som gerne vil prøve en sjov læseudfordring. Hent en blanket på biblio­teket og deltag i konkurrencen om den vilde førstepræ­mie: tøm en boghandel på 5 minutter! For at deltage skal du blot læse og anmelde 3 bøger samt løse 10 sjove udfordringer – og så er der en boggave til alle deltagere

Sommerferiebamsen (fra den 24. juni)

På biblioteket bor en bamse, der trænger til ferie og søger en ferieven. Bamsen er ikke kræsen, bare selska­bet er godt, er det lige meget, hvad I laver. Skal I dase i solen og mæske jer i is hele dagen? Eller hygge i skyg­gen med en bog? Måske er der vandkampe, der skal udkæmpes – det er helt op til dig!

Fra 24. juni - 17. august (eller så længe bamser haves)

Open by night: sommerferiefest (d. 28. juni)

Skolernes sommerferiestart skydes i gang med et brag af en børnefest, med musik og lys-diskotek i salen på Hobro Bibliotek og forskellige aktiviteter i udlånet. Fx er der Jellybeans-pong, lykkehjulsquiz, ferieskattejagt og Pompon-kanoner. Så kom og skyd din sommerferie i gang. Fra klokken 18.00 - 22.00.

Nøglejagten (fra 1. juli)

Nøgler, nøgler, nøgler. Der er nøgler overalt på Mariager­fjord Bibliotekerne. Der findes nøgler til cykler, døre, hængelåse og meget andet. Vi har gemt en masse for­skellige nøgler i børnebiblioteket. Kan du finde dem alle sammen? Så kan du få en sej tatovering!

Sommerkrea: Nøgleringe (fra d. 1. juli)

Det er sommerferie, og der er krea på Mariager­fjord Bibliotekerne. Denne sommer kan man lave nøgleringe. Måske skal man til at ha’ sin egen nøg­le, eller måske mangler man en nøglering til sin cykelnøgle. Der er forskellige nøgleringsforme, så der er noget for enhver smag.

Fra 1. juli - 10. august (eller så længe lager haves)

Aktiv Ferie: Mincecraft Day (d. 4. juni)

Kom og spil Minecraft på Hadsund Bibliotek, hvor der er mulighed for fri spil på en server sammen med andre. Der er både fokus på samarbejde og konkurrence samt gode tips og tricks til at spille Mi­necraft sammen! Tilmelding foregår via Aktiv Ferie (aktiv-ferie.nu)

Fra 11-13 år og vi spiller fra klokken 10.00 - 14.00

Grejtasker til hele familien (nyhed til hele året)

Sommeren er på vej, og det bliver mere og mere oplagt at tage ud og opleve naturen. Derfor kan man hele sommeren låne vores Grejtasker, der in­deholder alverdens naturgrej, der giver fantastisk mulighed for at gå på opdagelse i naturen. I tasken finder du blandt andet forstørrelsesglas, insektsugere og undersøgelsesbakker samt spil og bøger med fokus på dyr og planter, der både informerer om og inspirerer til spændende naturoplevelser.

Grejtaskerne kan lånes hele året.