Højtlæsning - mest for voksne

Kom og lyt, når bibliotekaren læser højt af flere bøger, der har noget til fælles.

Højtlæsning for voksne er efterhånden blevet et poulært tilbud på bibliotekerne landet over. Til forveksling kan det minde om en bogcafé eller en læsekreds, hvor man diskuterer oplevelsen af litteraturen, men forskellen er at til højtlæsning deler man oplevelsen helt fra første indtryk.

Og der bliver nok at dele, for bibliotekaren har udvalgt bøger, der tematisk alle har noget til fælles. For eksempel prøves der kræfter med bøger der går under det fælles tema ”de lune”, ”de psykologiske” og ”Torbens blandede bolsjer”. Det eneste du skal gøre er at møde op, sætte dig godt til rette og bare lytte, for højtlæsning er en mulighed for at opleve en novelle, et digt eller et uddrag af en roman fortalt med en anden stemme end din egen, og det kan åbne op for en helt ny og anderledes forståelse når trykket ligges et andet sted end man måske selv ville have gjort det. Bagefter er der tid til en kop kaffe og fælles samtale om hvad deltagerne hver især har fået ud af teksterne.

Der læses højt på Hadsund bibliotek onsdag d. 16. januar kl. 17 og onsdag d. 20. februar kl. 19, og på Hobro bibliotek tirsdag d. 29. januar kl. 17 og torsdag d. 21. februar kl. 19 og alle gangene er der fri entré og tilmelding på biblioteket af hensyn til kaffebrygningen.