Glæd dig til et spændende efterår på bibliotekerne

Foråret blev lidt af en fuser, men hos Mariagerfjord Bibliotekerne er der ukuelig optimisme, og dørene slås op for et spændende efterårsprogram til hele familien, hvor der både bliver mulighed for at komme på tur med det gode skib Havana, udforske bandeordenes verden og selvfølgelig få en pokkers masse inspiration til efterårets og vinterens læsning.

Litteraturen er i centrum i et efterår, der kommer til at byde på en perlerække af spændende forfatterforedrag – allerede d. 15. september kan man møde Jeanette Varberg, historiker og forfatter til bøger som ”Viking”, ”Fortidens slagmarker” og ”Den fjerde rytter”. Til foredraget tager hun publikum med på en historisk rejse igennem fortidens katastrofer, og forklarer hvad de kan fortælle os om fremtidens udfordringer.

Oktober byder på endnu mere historisk litteratur når Mariagerfjord Bibliotekerne i samarbejde med Biescenteret inviterer til forfatterforedrag med Erik Valeur og Lise Ringhof, der er i august udkommer med efterfølgeren til ”Det er de danske som flygter”. Serien, der er planlagt til at spænde over tre bind, er en medrivende krønike om danskernes historie op igennem 1900-tallet og frem til 2020, og både serie og historie bliver foredragets omdrejningspunkt.

Bogcaféerne vender tilbage

Efter en alt for lang ufrivillig pause fra de hyggelige bogcaféer på bibliotekerne, vender de endelig tilbage til oktober. Her giver bibliotekarerne gode fif til de bøger, der kan få de lange vintermåneder til at føles lidt kortere. Bogcaféerne starter i Mariager d. 12. oktober, hvorefter de kommer fjorden rundt, d. 28. oktober i Arden, d. 23. november i Hadsund og endelig d. 25. november i Hobro.

Hva’ mæ naturen?

13. november inviterer Mariagerfjord Bibliotekerne i samarbejde med Kunstetagerne til samtalesalon, hvor man kan møde en billedkunstner, en forfatter og en skribent, der alle er optaget af naturen. Det bliver spændende timer, hvor der sættes fokus på hvordan natursyn spiller ind i litteraturens og billedkunstens verden i dag. Samtidig får tilhørerne indblik i nutidens natursyn i et mere videnskabeligt perspektiv.

Naturen spiller også en stor rolle i årets sidste KulturKaffe, hvor Emil Midé Erichsen gæster Hadsund KulturCenter d. 10. november. Gennem nye historier og endnu ikke viste klip fra tv-programmet ”Kurs mod fjerne kyster” kommer publikum med ombord på Havanas og Wallenbergs rejser. Det bliver en fortælling om forandringer i hverdagen, men også en fortælling om en jordklode, der er hårdt presset og under forandring.

Ninjaskole, bandeord og 50 farlige ting

For børnene er der også rigeligt at komme efter. 30. september og 1. oktober kan alle nysgerrige børn og deres voksne få svar på nogle af livets store spørgsmål som: Hvad sker der hvis man løfter låget på popcornene, mens du popper? Live Art Danmark gæster først Arden Bibliotek og derefter Hadsund Bibliotek med en forestilling, der kombinerer teater med skolens fysik- og kemitimer og kalder på modet og eventyrlysten.

I Efterårsferien åbner Mariagerfjords Ninjaskole d. 19. oktober på Arden Bibliotek og d. 20. på Mariager Bibliotek, og her kan listige 9-12 årige lære at blive endnu listigere når de testes i ninjaernes forhindringsbane, lærer at læse koder og meget mere.

De nyklækkede ninjaer kan derefter gå på jagt i biblioteksrummet. Hele oktober er bandeordene nemlig løs på bibliotekerne, og undervejs kan alle blive lidt klogere på de forbudte ord – for alle bander, men nogen bander mere end andre.

Mariagerfjord Bibliotekernes nye program er ude nu. I kataloget, der kan hentes kvit og frit på det lokale bibliotek, kan du læse meget mere om de mange arrangementer og aktiviteter, der venter i efteråret. Og på www.mariagerfjordbibliotekerne.dk kan du allerede nu finde vej til billetten til lige det arrangement der frister mest – her vil du også altid kunne finde information om arrangementerne hvis Covid-19 skulle drille endnu engang.