Banner med katalogets forsider

Efterårets program er klar!

​​​​​​​En ny sæson banker på døren på Mariagerfjord Bibliotekerne, og den er fyldt med spændende arrangementer for alle aldre fjorden rundt. Læs med her og få lidt smagsprøver på hvad der venter, eller slå vejen forbi biblioteket, hent det nye efterårskatalog og få det helt store overblik.

Natur og inspiration

Der er lagt op til frisk luft, dejlige omgivelser og inspiration til efterårets læsning når bibliotekarerne Lone og Mette sammen med naturformidler Mette Ósland tager deltagerne med i ud naturen omkring Mariager Fjord. Torsdag d. 10. september kl. 18 kan man nyde solens sidste stråler ved Katbjerg Odde og tirsdag d. 15. september går turen til Laaenhus. Turene er på ca. 4 km i udfordrende terræn.

Fritidslivet ved Mariager Fjord

Vil du vide mere om Mariager Fjord, så kom og hør Lykke Olsen, historiker ved Nordjyllands Historiske Museum, fortælle om dengang de moderne tider slog igennem sidst i 1800-tallet. En tid hvor Mariager Fjord og omegn blev befolket af feriegæster og arbejdere, der ønskede at slappe af på områdets nye badehoteller og skovpavilloner. Det er torsdag d. 17. september på Hobro Bibliotek.

Grønne familielørdage

Du kan også tage hele familien med til Grøn familielørdag, når Miljøagenterne indtager Hobro og Hadsund bibliotek til en ”markedsdag”, hvor du kan blive klogere på dit affald og dets genanvendelse sammen med Miljøagenterne. Du får også mulighed for at bytte planter/stiklinger med andre, eller hvad med at dekorere egne medbragte urtepotteskjulere, vaser, pyntesten, glas m.m. . Det er for hele familien, lørdag d. 26. september i Hobro og lørdag d. 3. oktober i Hadsund.

Det’ for børn!

Der er masser at komme efter i Mariagerfjord Bibliotekernes efterårsprogram hvis man er barn! Man kan starte med at få byttet sine gamle bøger med nye når der arrangeres bogbyttebørs for børn på Hadsunds bibliotek. Ta’ de bøger med du ikke længere læser og byt dem til nye. Det er lørdag d. 19. september og er for børn fra 0-14 år.

Efterårsferie på biblioteket

I uge 42 er der som bekendt efterårsferie og den skydes i gang med en sjov workshop med Jan Kjær, forfatteren til de seje og magiske bøger om Nomerne. Du kan lære at tegne dem og være med til at skabe en monsterskurk til næste Nomerbog. Der er workshop i Arden og Hadsund lørdag d. 10. oktober. Tjek programmet og se hvad du ellers kan lave på biblioteket i efterårsferien.

Lær at lave musik

Er du vild med musik og kunne du tænke dig at prøve at lave din egen?  Lørdag d. 31. oktober kan voksne og børn fra 8 år deltage i en workshop hvor man via gratis apps kan lære at sample, programmere og lave beats. Husk mobil eller tablet.

...og meget mere

I løbet af efteråret kan man også møde forfatteren Thomas Brunstrøm (det er ham med bøgerne om Sallys far), blive klogere på fantasy-genren, eller bare glæde sig til december hvor bibliotekerne byder på både adventsquiz og julefis med Trille og Tralle.

Arrangementer for voksne

Ikke en sæson uden et klassisk forfatterforedrag! Torsdag d. 22. september kan du på Hobro Bibliotek møde den anmelderroste Kristian Bang Foss der med skarp og sort humor portrætterer det danske klassesamfund, når han fortæller om sin seneste roman ”Frank vender hjem”.

Mød Svend Brinkmann

Kort tid efter vil psykologiprofessor Svend Brinkmann gøre os klogere på om nutidens samfund overhovedet giver plads til, at vi kan være mennesker og hvad bliver der egentlig af menneskelige fænomener som sorg, kærlighed og tilgivelse, når det hele skal gå så stærkt? Mød Svend i Hadsund KulturCenter d. 5. oktober.

Nikolaj Peyk

OG så til noget helt andet! Du får et AHR’ DÉR’, når Hip hop-pioneren, Nikolaj Peyk, guider os igennem dansk raps historie og præsenterer genrens allerstørste sangskrivere, beats og historier. Gi’ den op for en af rap-musikkens Godfathers, Nikolaj Peyk, når han giver os historien om dansk raps tilblivelse og stiller skarpt på hip hoppens stærkeste rimsmede. Det er d. 28. oktober på Hobro Bibliotek.

...og mange andre

Derudover kan du også møde fysiker Holger Bech Nielsen, retsmediciner Hans Petter Hougen, du kan lære at strikke, lære at skrive og så kan du få fyldt boghylderne op når Hobro bibliotek åbner dørene til årets bogsalg. Hent bibliotekernes efterårskatalog på dit lokale bibliotek, eller gå på opdagelse her på hjemmesiden og få det hele med.