Bibliotekerne fejrer litteraturen på Ordkraft

De nordjyske bibliotekerne byder indenfor til et væld af gode oplevelser, forfattermøder og booktalks på Ordkraft Ord- og Litteraturfestival i april.

Ordkraft løber af stablen i Nordkraft i Aalborg d.7.-9. april, og en væsentlig del af begivenheden er de forskellige aktiviteter, der finder sted i eller inddrager hele Nordjylland. 

Funky fredag 

Fredag formiddag på Ordkraft er Funky fredag. Den er afsat til skolernes mellemtrin, som sammen med deres lærere har arbejdet med forfatterne, som de slutter forløbet af med at møde og stille spørgsmål. Skoleelever fra hele Nordjylland lægger vejen forbi Ordkraft og får en stor litteraturoplevelse med sig hjem.

I år kan de heldige elever møde forfatterne Maria Rørbæk, Nicole Boyle Rødtnes, Kim Ace og Anders Kofoed. Det hele foregår fredag d. 8. april.

Klik her og læs mere om Funky Fredag.

Oplev Bibliotekernes scene i Kedelhallen

Traditionen tro strutter Bibliotekernes scene af spændende aktiviteter.

Her finder du levende bogcafeer og debatter, rørende forfattersamtaler og interviews, sjove quizzer, gode booktalks, hyggeligt musik og alt muligt andet derimellem.

Vi får bl.a. besøg af Souvenirs, Iben Mondrup, Annette Bjergfeldt, Johanne Mygind, Sanne Munk Jensen og en lang række lokale forfattere. I kan fx også møde broderisten Trine Runge Jessen, Buens bogcafé, en læsekreds, der har holdt sammen i 20 år, og vi anbefaler gode podcasts og fortæller om DR Romanprisen. 

Der er gratis adgang for alle i Kedelhallen under hele festivalen. 

Klik her og se programmet for Bibliotekernes scene.

Ordkraft læseklubber

Læseklubber er populære som aldrig før, og medlemmerne er blandt Ordkrafts allerivrigste publikum.

I år bliver læseklubber over hele Nordjylland inviteret til at læse en udvalgt forfatters roman og får via lodtrækning mulighed for at møde og stille spørgsmål til forfatteren på Ordkraft. Der er allerede nu skabt en tradition i hele Nordjylland med at biblioteker og læseklubber arrangerer busture til Ordkraft.

I år er det romanerne 'Vølvens vej - Snehild' af  Anne-Marie Vedsø Olesen samt 'Efter åndemanerene' af Kim Leine, som læses i de nordjyske læseklubber.

Bliv klog på dyrenes superkræfter

Forfatter, biolog og zoolog Anders Kofoed er en fremragende naturformidler, der begejstret beretter om den natur, der omgiver os. I sine bøger til både små og store fortæller han om underlige dyrearter, fantastiske superkryb, gakkede naturfænomener samt meningen med selve livet.

Kom og mød dyreekspert Anders Kofoed på udvalgte nordjyske biblioteker og bliv klogere på de seje dyr, der lever i haven, på loftet og i skabet. 

Du kan møde Anders Kofoed d. 7. april på biblioteker i MariagerfjordRebild, Hjørring og Jammerbugt kommuner - og på Ordkraft d. 8. april

Så ... ses vi til Ordkraft d. 7.-9. april? 

Ordkraft giver dig vedkommende litteraturoplevelser helt tæt på forfatterne. Du kan møde mennesket bag bestselleren, det eksperimenterende værk, digtsamlingen eller debutromanen.

Blive inspireret, rørt, set, overrasket, beriget – kort sagt opleve ordets kraft.

Klik her og læs mere om festivalen og sammensæt dit eget program på ord-kraft.dk.

Oprindeligt skrevet af pia, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer