Alt om bibliotekets genåbning

Mariagerfjord Bibliotekerne slår dørene op for besøgende igen onsdag d. 21. april. Der er dog stadig visse restriktioner og begrænsninger, som du skal være opmærksom på - og du skal huske dit coronapas fremover. Læs mere her.

Fra den 21. april åbner Mariagerfjord Bibliotekerne endelig igen. Indtil videre gælder genåbningen kun i den betjente åbningstid. Det betyder for eksempel, at der er lukket på bibliotekerne i Arden og Mariager om onsdag, og at biblioteket på Havbakkeskolen i Als kun holder åbent tirsdage og torsdage.

Klik her og find opdaterede åbningtider for alle bibliotekerne i kommunen.

Husk at du kun har adgang til biblioteket, hvis du kan fremvise gyldigt coronapas og ID, og at du skal bære mundbind eller visir, når du bevæger dig rundt på biblioteket.

Coronapasset og ID skal fremvises i bibliotekets skranke.

Hvad er et coronapas?

Et coronapas er en dokumentation på, at du enten er blevet vaccineret, har en negativ coronatest, der er maksimalt 72 timer gammel, eller kan dokumentere, at du tidligere har været smittet med corona. Der findes flere måder at fremvise gyldigt coronapas. Alle muligheder findes i appen MinSundhed eller på sundhed.dk, men du kan også bruge andre løsninger.

Klik her og læs mere om coronapas (eksternt link).

Afleveringer og gebyrer

Har du lånt materialer, der har overskredet afleveringsfristen, kan du frem til d. 31. maj aflevere uden at der tilskrives gebyrer. 

Har du ikke mulighed for at besøge biblioteket i åbningstiden kan du hele døgnet aflevere dine lån i bibliotekets postkasse.

Biblioteket to-go - kan jeg stadig bruge det?

Nej, 'Biblioteket to-go' var en midlertidig service vi tilbød under bibliotekernes nedlukning. Nu hvor biblioteket er åbent igen har vi valgt at lukke ordningen ned igen.

Mødelokaler

Bibliotekernes mødelokaler samt kulturhusene i Arden og Hadsunds sale kan desværre fortsat ikke bookes. Vi forventer, at det igen er muligt fra d. 6. maj.

Print, kopi og skan

Du kan bruge bibliotekets computere og printere som normalt, når du har vist coronapas og bærer mundbind eller visir når du bevæger dig rundt i biblioteksrummet.

Aviser og tidsskrifter

Har du savnet dagens avis på biblioteket, så er der godt nyt. Med genåbningen bliver det igen muligt at bruge bibliotekets siddepladser efter du har vist coronapas. Husk at tørre overfladerne af før du sætter dig og når du forlader din plads igen.