Alle bibliotekerne er lukket

Opdatering: nedlukningen af bibliotekerne er forlænget til og med mandag d. 13. april.

Som følge af statsministerens udmelding angående Coronavirus er alle bibliotekerne i Mariagerfjord Kommune lukket fra i dag d. 12. marts og til og med mandag d. 13. april. Det gælder både den betjente og den selvbetjente åbningstid.

Alle arrangementer frem til 1. maj aflyses eller flyttes til efteråret. Læs mere om refundering af billetter længere nede på siden.

Hvad gør jeg med mine lånte materialer?

Det vil i perioden ikke være muligt at aflevere lånte materialer, og derfor eftergiver vi naturligvis gebyrerne fra lukkeperioden.

Når bibliotekerne åbner igen, vil der være 14 dage til at få afleveret materialer, der skulle have været afleveret under nedlukningen, inden der igen løber gebyrer på lån. De skal altså afleveres senest tirsdag d. 28. april.

Vi vil gerne opfordre til at du overvejer, om du kan vente nogle dage, inden du besøger os for at aflevere eller hente nye forsyninger, således at vi kan sikre, at der er plads til at holde afstand på bibliotekerne, når vi åbner igen. På forhånd tak for hjælpen.

Kan jeg reservere materialer?

Da der ikke er mulighed for at afhente reservationer, og personalet ikke er til stede vil det i lukkeperioden ikke være muligt at reservere materialer via bibliotekets hjemmeside. Bibliotek.dk har ligeledes lukket for reserveringer.

Hvad med de materialer jeg allerede har fået besked om er kommet hjem?

Da bibliotekerne er lukkede og bibliotekspersonalet sendt hjem, er der i lukkeperioden ikke mulighed for at afhente reserverede materialer, der allerede står klar. Afhentningsfristen bliver dog forlænget med 5 dage og du kan derfor, uanset tidligere afhentningsfrist, hente dit materiale frem til og med lørdag d. 18 april.

Hvad gør jeg hvis jeg har billet til et arrangement i perioden?

Hvis du har billet til et af bibliotekernes arrangementer i lukkeperioden kan du få pengene refunderet.

Har du købt din billet online sker refunderingen automatisk. Hvis du har købt din billet kontant på bibliotekerne har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde refunderingen før bibliotekerne åbner igen d. 14. april.

Enkelte arrangementer kan vi heldigvis tilbyde igen til efteråret, men vær opmærksom på at din billet til samme arrangement i foråret ikke er gældende. Hvis du har betalt kontant på bibliotekerne kan vi dog hjælpe dig med at bytte din billet til samme arrangement i efteråret hvis du ønsker.

Aflyste arrangementer:
  • Børn og voksne synger sammen
  • Affaldscaféerne på bibliotekerne i Hobro og Mariager
  • Holger Bech Nielsen: Guds partikel

Arrangementer der tilbydes igen til efteråret:
  • Kulturtallerken: Konedøv ved Jan Svarre (Ny dato: 6. oktober kl. 18.00 - mere info følger)

Jeg er midt i min SRP, hvad gør jeg?

Vi kan ikke levere fysiske materialer til din opgave under nedlukningen, men eBiblioteket er naturligvis stadig til rådighed.

I denne artikel kan du finde mange gode rips og tricks til informationssøgningen under din opgave. Derudover er der mulighed for at få hjælp fra biblioteksvagten, som blandt andet hjælper med faktuelle spørgsmål, hjælp til søgestrategi og henvisning til artikler, webressourcer med mere.

På grund af den ekstraordinære situation vi står i pt. med lukkede biblioteker i hele landet, er der midlertidigt åbnet for fjernadgangen til Infomedia for biblioteksbrugere.

Følg linket og indtast dit biblioteks-log-in (cpr.nr. + 4 cifret pinkode)

Infomedia giver adgang til 40 millioner artikler fra danske aviser, fagtidsskrifter og telegrambureauer.

Følg opdateringerne

Vi vil i perioden løbende følge udviklingen og i takt med at bibliotekerne får bearbejdet gårsdagens udmelding fra myndighederne kan der komme yderligere oplysninger ang. dine lån, dine reserveringer og bibliotekernes samlede tilbud (for eksempel bibliotek.dk). Følg opdateringerne her på hjemmesiden eller på Facebook.

Husk de online tilbud

De fysiske biblioteksrum er lukkede, men kan du ikke undvære en god bog, så husk at du har adgang til bibliotekernes online tilbud som for eksempel eReolen og Filmstriben hvis du mangler en spændende film.

Du logger ind med dit CPR.nr. og din 4-cifrede bibliotekskode.

Du kan læse mere om vores tilbud under eBiblioteket, og mangler du hjælp til at komme igang så husk at på eKurser.nu er der hurtige vejledninger langt det meste.