Mennesker samlet om et bord med papirer

Uddannelse

Adgang
Fri adgang
Hvad kan jeg blive?

Inspiration

Inspiration til skoleelever, studerende og dig, der har brug for information om dine uddannelsesmuligheder.

ug.dk         

UddannelseGuiden er Børne- og Undervisningsministeriets nationale informations- og vejledningsportal. På UddannelsesGuiden finder du aktuel og fyldestgørende information om alle offentligt anerkendte uddannelser i Danmark, dvs. ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelser, samt information der relaterer sig til forhold omkring det at tage en uddannelse. Desuden kan du finde information og inspiration om en lang række jobs og karriereveje.

optagelse.dk

Optagelse.dk har til formål at lette tilmeldingen til ungdomsuddannelserne og ansøgning til de videregående uddannelser ved at digitalisere ansøgningsprocessen. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet og Børne- og Undervisningsministeriet, der står bag optagelse.dk

emu.dk

emu.dk, danmarks læringsportal, er Børne- og Undervisningsministeriets digitale læringsportal, der inspirerer Danmarks lærere, pædagogisk personale og ledere og fremmer refleksion over egen praksis.

legatbogen.dk

Legatbogen er et register over alle fonde og legater i Danmark. Sitet gør legatsøgning nemt og effektivt, og intentionen er, at de bedste ansøgere skal møde de rigtige fonde. Sitet er udviklet i samarbejde med en lang række partnere, blandt andre Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Frederiksberg Kommune og Københavns Universitet.

Mariagerfjord Bibliotekernes online tilbud 

www.bibliotek.dk

Bibliotek.dk er en fælles database med alt, hvad der findes af materialer på de danske biblioteker, herunder bøger på andre sprog. Fri adgang for søgning. Du skal være oprettet som bruger hos Mariagerfjord Bibliotekerne for at kunne bestille i bibliotek.dk.

Klik her for at læse mere om bibliotek.dk.

www.danmarkshistorien.dk

Danmarkshistorien.dk består af en fremstilling af Danmarks historie fra oldtiden til i dag, en interaktiv tidslinje og en omfattende database med et historieleksikon, en kildesamling og ca. 60 kortfilm. Danmarkshistorien.dk er udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere fra Aarhus Universitet. Fri adgang.

Klik her for at læse mere om Danmarkshistorien.dk. 

www.denstoredanske.dk

Danmarks store nationale onlineopslagsværk. Værket rummer over 160.000 artikler, alle redigeret og verificeret af førende danske fageksperter. Fri adgang.

Klik her for at læse mere om Den Store Danske.

www.faktalink.dk

Faktalink indeholder over 500 artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner. Artiklerne opdateres løbende og indeholder omfattende kildehenvisninger og links.Faktalink kan bruges som et arbejdsredskab for folkeskolens ældste klasser, gymnasielever, studerende, lærere, journalister og researchere der har behov for at sætte sig ind i et emne og få kendskab til relevant litteratur og information om det. Fri adgang.

Klik her for at læse mere om Faktalink.

www.forfatterweb.dk 

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Forfatterweb indeholder også temaer, perioder og genrer indenfor litteraturen. Sitet henvender sig til en bred målgruppe. Dansk BiblioteksCenter, DBC, står bag forfatterweb.dk. Fri adgang.

Klik her for at læse mere om Forfatterweb.

www.historiensverden.dk

Historiens Verden er en dansksproget base, der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Få styr på middelalderen, oldtiden, renæssancen, grækernes og romernes verden... og meget, meget mere. I Historiensverden.dk finder du kildetekster, biografier over større kendte historiske personligheder, leksikonartikler og et stort billedkartotek. Historiensverden.dk er udarbejdet af historikere. Målgruppen er elever i folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser. Adgang, hvis du bor i Mariagerfjord Kommune, er oprettet som låner på Mariagerfjord Bibliotekerne og har en pin-kode.

Klik her for at læse mere om Historiens Verden.

www.tidsskrift.dk

Tidsskrift.dk er en portal for faglige, videnskabelige- og kulturelle tidsskrifter i digital fuldtekst. Basen indeholder primært danske videnskabelige tidsskrifter. Portalens materialer kan læses, udskrives og downloades til studie- og forskningsformål. Nyere materiale vil blive tilføjet efterhånden, som nye tidsskrifter kommer til, og udgiverne tillader adgang. Det Kongelige Bibliotek står bag portalen. Fri adgang.

Klik her for at læse mere om Tidsskrift.dk.

eReolen Global  

eReolen Global indeholder bl.a. udenlandske ebøger, netlydbøger og magasiner. eReolen Global Magazines indeholder flere hundrede engelsksprogede magasiner indenfor et bredt emnefelt. Udvalget består af både populære "bladre-magasiner" og mere hardcore fagtidsskrifter. Nyeste udgave af et magasin udkommer på eReolen Global samtidig med den trykte version. Adgang, hvis du bor i Mariagerfjord Kommune, er oprettet som låner på Mariagerfjord Bibliotekerne og har en pin-kode.

Klik her for at læse mere om eReolen Global