Niels-Birger Danielsen
Niels-Birger Danielsen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 kr.
Lokalitet
Den Gl. Biograf i Mariager
Målgruppe
Voksne
For voksne

Skæbnehistorier: Hvidstengruppen

24.02.22
Hvidstengruppens virke og skæbne er bredt kendt, mens historien om de efterladte kvinder er mindre udbredt. Tag med historiker Niels-Birger Danielsen tilbage i tiden, når han vil fortælle skæbnehistorierne om Hvidsten-kvinderne og deres medfangere.

Filmen ”Hvidstengruppen II: De efterladte” er efterfølgeren til publikumssuccessen ”Hvidstengruppen” fra 2012. Filmen starter, hvor forgængeren sluttede og med et er historien om Hvidstengruppen igen blevet højaktuel. Gruppens virke og skæbne er bredt kendt, mens historien om de efterladte kvinder er mindre udbredt.

Tag med den prisbelønnede historiker og forfatter Niels-Birger Danielsen tilbage i tiden, når han vil fortælle skæbnehistorierne om Hvidsten-kvinderne og deres medfanger bl.a. Monica Wichfeld, Pie Baastrup Thomsen og Grete Jensen. 
Vi skal også høre om sommeren 1944, hvor Kristine Fiil Sørensen, kendt som Tulle, møder de tre søstre; Else, Grethe og Benthe Ulrich i Vestre Fængsel – de var under besættelsestiden logiværtinder for faldskærmsagenter i Bruunsgade i Aarhus.

Glæd dig til en aften med fortællinger om nogle af Danmarkshistoriens stærke kvinder.