Nikolaj Peyk, foto af Christian Krog
Nikolaj Peyk, foto af Christian Krog

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 Kr
Bibliotek
Lokale
Den store sal
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
For voksne

Rappens historie ifølge Peyk

28.10.20
AHR’ DÉR’! Hip hop-pioneren, Nikolaj Peyk, guider os igennem dansk raps historie og præsenterer genrens allerstørste sangskrivere, beats og historier.

Gi’ den op for en af rapmusikkens Godfathers, Nikolaj Peyk, når han giver os historien om dansk raps tilblivelse og stiller skarpt på hip hoppens stærkeste rimsmede.

Om Nikolaj Peyk

Nikolaj Peyk ved om nogen, hvordan rappen kom til Danmark, væltede ind på hitlisterne og gav danskerne hang til beats, rim, håndtegn og løstsiddende joggingtøj.

Som sangskriver og producer bag hip hop-sensationerne, MC Ejnar og Østkyst Hustlers, var han med til at starte en helt ny æra i dansk musikhistorie og gøre rapmusikken til ’den nye stil’. Men hvordan opstod hip hoppen? Hvem skrev de svedigste rim? Og hvornår blev det lige cool at rappe på dansk? Nikolaj Peyk holder denne aften foredrag og deler ud af sine egne historier og viden om rapmusikken.

Fra rappen fængede en flok unge i 80’erne, der breakede, scratchede og rappede sig til danskernes opmærksomhed, til nu hvor rap er et uomgængeligt fænomen, der for længst er blevet en respekteret kunstform.

Arrangementet er i samarbejde med Kultur og Fritid, Mariagerfjord Kommune.

Tags