Iben Mondrup, fotograf: Les Kaner

Køb billet(ter)

Optakt til Ordkraft: Iben Mondrup

22.02.21
Oplev bestsellerforfatteren Iben Mondrup når hun gæster Hobro Bibliotek med et inspirerende foredrag og varmer op til litteraturfestivalen Ordkraft 2021.

Med et indgående kendskab til det grønlandske samfund kredser Iben Mondrups forfatterskab om de skæbner og familier, der befinder sig i spændingsfeltet mellem dansk og grønlandsk kultur. Senest i romanen ”Tabita”, der tager os tilbage til 1960’erne, hvor vi kommer helt ind under huden på børnene Tabita og Vitus, der ligesom flere hundrede andre grønlandske børn blev bortadopteret til danske familier uden videre.
I sit foredrag vil Iben Mondrup fortælle om sit arbejde med romanen og sit forfatterskab, der også tæller den hjerteskærende gennembrudsroman Godhavn, der vandt DR romanprisen i 2015.

Ordkraft 2021

Normalt er Nordkraft det centrale omdrejningspunkt for hele Nordjyllands ord- og litteraturfestival Ordkraft. Men i en Covid19-verden arbejder festivallen med at gøre dele digitale, så der uanset hvad kan komme en festival. Festivalen i 2020, som ville have været den 10. i en ubrudt række, måtte aflyses med kort varsel på grund af Corona-restriktionerne.
Men der bliver ikke tale om en aflysning for 2. år i træk!

Kulturen er nok det område, der har lidt allermest under de mange restriktioner og forbud, så derfor er det magtpåliggende for os at komme på banen næste år. Vi har ikke glemt vores publikum, forfatterne og de andre ordfolk, der er med til at gøre Ordkraft til en unik begivenhed – og forhåbentlig har de heller ikke glemt os.

Jørgen Pyndt,
Ordkrafts formand

Til dette foredrag kan du, ud over at høre meget mere om Iben Mondrups forfatterskab, også høre sidste nyt om årets Ordkraft.