Merete Just

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Target
Voksne
For voksne

Lysets børn af Merete Just

28.01.20
”Lysets børn – en himmerlandsfortælling” skildrer et Danmark med små landbrug- og husmandsbrug, hvor alt blev lagt til rette efter vejr og vind - og hvor det var under gårdejerens værdighed at fodre hønsene. Landbruget som det var, før det blev til store og effektive fabrikker – og hvor folk sjældent kom udenfor sognet. Men det betyder ikke, at de ikke havde længslen.

Bogen fortæller om forventninger, der brister, landsbysladder, onde begivenheder under besættelsen og de år, der fulgte. Og så er der alle de forviklinger, der opstår, når mennesker ikke tør at tale sammen.

Merete Just blev født på adressen Brinken 5 i Hadsund i de første uger af 1970 som datter af pressefotograf Marianne Andersen og nu afdøde lokalredaktør Anders Chr. Andersen. 50 år efter familiens flytning til byen er Merete Just i sin første roman stærkt inspireret af begivenheder i sin egen, vesthimmerlandske slægt fra 1914 og til bogen slutter i Hadsund i august 2001. Hun har tidligere skrevet tre dokumentariske bøger – ”Anton Rask – landsbylæge, modstandsmand og diplomat”, 2013, ”Tyskernes piger”, 2014 og ”Mod og mandshjerter”, 2015.

Materialer