Thomas Larsen. Foto af Robin Skjoldborg
Thomas Larsen. Foto af Robin Skjoldborg

Om dette arrangement

Tid
18:00
Pris
150 kr.
Bibliotek
For voksne

Kulturtallerken: Thomas Larsen

23.04.24
En suveræn dronning har abdiceret efter 52 år på tronen – og et nyt kongepar skal tage over og åbne nye kapitler for en institution, der rækker mere end 1000 år tilbage i tiden. Vær med når kongehusekspert Thomas Larsen fortæller om dronning Margrethes tid som Danmarks regent.

Thomas Larsen fortæller om baggrunden for den overraskende, men kloge abdikation, som dronningen har gennemført. Han dykker også ned i fortællingen om det nye tæt sammensvejsede team, som fremover skal stå i spidsen for Kongehuset, og som skal løfte den monumentale opgave, som består i at repræsentere landet udadtil og samle det indadtil. For det er i sin essens dén opgave, som venter det nye kongepar, Kong Frederik og Dronning Mary.

Thomas Larsen har i årenes løb interviewet medlemmerne af den kongelige familie, og har skrevet flere roste bøger om dronning Margrethe og Kongehuset, herunder "De dybeste rødder" samt "Monark og Menneske". Derudover er han en meget anvendt ekspert i radio og tv, når der zoomes ind på kongefamilien og kongehuset. 

Praktisk information

Prisen er inklusiv spisning. Kulturtallerken starter med fællesspisning kl. 18.

Om Kulturtallerken

Kulturtallerken er et samarbejde mellem Mariagerfjord Bibliotekerne, KulturhusforeningenÆldresagen ArdenBlå Kors Rold SkovDet Blå VærestedLOF Mariagerfjord-Rebild & Røde Kors Arden.

 

Materialer