Kulturtallerken: Jes Dige

Om dette arrangement

Tid
18:00 - 21:00
Pris
125 Kr
Bibliotek
Target
Voksne
Køb billet(ter)
For voksne

Kulturtallerken: Jes Dige - Skyggebørn

19.11.19
Barndommen er ikke sorgløs

Jes Dige er pædagogisk/psykologisk konsulent, underviser og foredragsholder samt direktør og daglig leder af Skyggebørn, hvor børn i sorg kan få hjælp. Jes Dige har gennem 25 år været en fremtrædende karakter inden for arbejdet med børn i sorg.

Jes Dige skriver om foredraget:

Når et menneske rammes af alvorlig sygdom eller dør, rammer det hele familien

Når et barn bliver ramt af alvorlig sygdom eller dør, rammer det i særlig grad familien, og måske især søskende.

For børn kan det være rigtig svært at skulle rumme alle de tanker og følelser, der følger med, når man selv- eller et familiemedlem bliver syg. Uanset hvor gamle børnene er, følger de med i sygdommens udvikling. De forsøger – akkurat som forældrene – at finde den bedste vej i den nye situation og leder efter den bedst mulige løsning.

Forældre er ofte i tvivl om hvordan de skal medinddrage børnene. Der kan opstå tvivl om hvordan man som forældre skal reagere eller håndtere en situation. Mest af alt fordi man ikke har erfaring på området, eller fordi ens eget overskud er minimal i situationen.

Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at reagere på, hverken som barn eller voksen, selvom de fleste af os har en forestilling om hvad der er ”normalt”. Det er meget individuelt, hvordan hver enkelt person i familien reagerer og takler svære følelser.

Det vil være nogle timer der inviterer til dialog med de tilstedeværende – og udveksling af mine og jeres erfaringer med børn og deres familier.

Entré 125 kr. inklusiv spisning. Billetter kan skaffes via himmerlandsbilletten.dk eller på biblioteket.

Kulturtallerkenen er et samarbejde mellem Blå Kors Rold Skov, Det Blå Værested, Ældresagen i Arden, Røde Kors Arden, LOF Mariagerfjord-Rebild, Kulturhusforeningen og Mariagerfjord Bibliotekerne.