Illustration: Erland Knudssøn Madsen - Etna mennesket er en vulkan (2021)
Illustration: Erland Knudssøn Madsen - Etna mennesket er en vulkan (2021)

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 14:15
Pris
100 kr.
Bibliotek
Lokale
den store sal
Målgruppe
Voksne
Medarrangør
Køb billet(ter)
For voksne

Hva' mæ naturen?

13.11.21
Mød en billedkunstner, en forfatter og en skribent, der alle er optaget af naturen.

Gennem indlæg fra skribenten Rune Engelbreth Larsen, forfatteren Rakel Haslund-Gjerrild og billedkunstneren Erland Knudssøn Madsen sætter vi fokus på, hvordan natursyn spiller ind i litteratur og billedkunst i dag, og samtidig giver tilhørerne et indblik i nutidens natursyn fra et mere videnskabeligt-analyserende perspektiv.

Om de deltagende

Til samtalesalonen kan du møde tre spændende perspektiver på naturen.

Rune Engelbreth Larsen

Rune Engelbreth Larsen introducerer til, hvad der ligger bag paradigmeskiftet i retning af vildere natur på naturligere præmisser og den debat, det også har rejst om f.eks. udsætning af vildheste, elge og bisoner - sat i perspektiv af tidligere natursyn.

Rakel Haslund-Gjerrild

Rakel Haslund-Gjerrild er forfatter og udkom samme dag som Danmark sidste år lukkede ned på grund af coronapandemien med sin anden bog "Alle himlens fugle", som handler om det sidste levende menneske tilbage i en oversvømmet verden, hvor naturen lever uforfærdet videre. Netop naturens mytiske kraft er et gennemgående tema i Rakel Haslund-Gjerrilds forfatterskab, og hendes bornholmske opvækst ses bl.a. i havets store betydning i hendes bøger.

Erland Knudssøn Madsen

Billedkunstneren Erland Knudssøn Madsen er udstillingsaktuel i Kunstetagerne. Han fortæller om sit natursyn ud fra egne værker. Efter symposiet er Kunstetagerne åbne til kl. 15, så man kan se Knudssøn Madsens nye raderinger.

Praktiske oplysninger

Frokost er inkluderet i prisen.

Materialer