Svend Brinkmann, foto af Robin Skjoldborg, 2017

Lokale
Hadsund KulturCenter, salen

AFLYST // Svend Brinkmann: Hvad er et menneske?

05.10.20
Arrangement er desværre aflyst pga Covid-19. Alle der har købt billetter vil blive kontaktet.

Konstant udvikling af kompetencer, selvet og personligheden er blevet et krav i vores accelererende kultur.

Evig forandring

Evig forandring ser efterhånden ud til at være det eneste permanente i vores liv, både inden for uddannelse, familie- og arbejdsliv, hvor fx medarbejderudviklingssamtaler og coaching hører til dagens orden. Med udgangspunkt i sine samfundskritiske bøger spørger Svend Brinkmann på denne aften, om vi nu har nået grænserne for, hvor megen fleksibilitet og omstillingsparathed, mennesker kan kapere.

Hvad er konsekvenserne for menneskelig integritet, loyalitet og pligtfølelse, når man konstant skal være i udvikling?

Hvad er et menneske?

Som modvægt til tidens krav om at blive ”den bedste udgave af sig selv”, introducerer Svend Brinkmann et dannelsesbegreb, der handler om at blive menneske i fællesskab med andre mennesker. Men det forudsætter, at vi ved, hvad et menneske er. Med udgangspunkt i sin nyeste bog ”Hvad er et menneske?” introduceres forskellige menneskebilleder, og det diskuteres, om nutidens samfund overhovedet giver plads til at være menneske.

Hvad bliver der af menneskelige fænomener som sorg, kærlighed  og tilgivelse, når det hele skal gå så stærkt?

Om Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofiog kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder.

I 2015 modtog han DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og i 2017 udnævnte Politiken ham til årets meningsdanner i Danmark.

Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg, som psykologisk og kulturelt fænomen.

Arrangementet er et samarbejde med Lille Skole for Voksne Nordjylland.