Peter Krogholm. Foto: Gio Staiano
Peter Krogholm. Foto: Gio Staiano

Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Lokale
den store sal
Målgruppe
Børn
For børn

Findes det gode mord?

23.02.22
I 35 år har Peter Krogholm underholdt sig selv med at få læseren til at have sympati for dem, der gør objektivt onde handlinger. I sit foredrag fortæller han hvorfor - og hvorfor lige præcis ”hvorfor” er det eneste rigtigt vigtige spørgsmål at stille.

Undervejs fortæller han om de centrale temaer i sine bøger, hvor og hvordan han får sine idéer, ligesom han læser op fra såvel udgivet som ikke-udgivet materiale. Og så afslører han, hvor meget han stjæler fra virkeligheden.

Med veldoseret action sætter Peter Krogholm i sine bøger teenagelivet på spidsen, som det begynder at vokse vildt i årene, hvor JEG skal defineres som del af og i modsætning til familie, venner og verden. Med gavmild hånd øses der moralske dilemmaer ud til eftertanke omkring loyaliteten til familie og venner, religion, terror, livet og ikke mindst det gode mord. For kan en ond handling forsvares, hvis der er en god grund til at begå den? Findes der en situation, hvor det er okay at slå ihjel?

Fra 11 år.

Om forfatteren

Peter Krogholm er født i 1976, opvokset i Bording på den midtjyske prærie, og debuterede med docu-romanen 'Det Gør Kun Ondt En Gang' i 2014. Han er nok mest kendt for sin 'Hitman'-trilogi, hvor første bind i 2018 vandt Orlaprisen i kategorien 'Den mest spændende bog, jeg har læst', men han er generelt leveringsdygtig i bøger og noveller, der kan fange og favne de fleste uanset den enkeltes læseevner og -lyst.

Praktiske oplysninger

Efter foredraget er der pizza til alle fremmødte inkluderet i prisen.

 

Foto: Gio Staiano

Tags

Materialer