Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 kr.
Bibliotek
Lokale
den store sal
Målgruppe
Alle
For alle

AFLYST // Danskerne findes i mange modeller

03.10.23
Mød forfatter Malene Fenger-Grøndahl til en snak om hendes bog "Danskerne findes i mange modeller", og om hvordan unge, der er vokset op med en blandet kulturel baggrund, har lært at kombinere flere kulturer og sprog.

Kan man både være dansk og tysk? Eller dansk og chilensk? Dansk og vietnamesisk? Dansk og somalisk? Ja, mener de 15 unge "bindestregsdanskere", som er portrætteret i bogen ”Danskerne findes i mange modeller”.

De 15 unge fortæller om at vokse op med to - eller flere - kulturer og sprog og finde deres egen måde at være danske på, hvor de ikke samtidig behøver at vælge ’det andet’ fra.

I dette foredrag fortæller forfatteren til bogen, Malene Fenger-Grøndahl, om de unge og hvordan de har lært at kombinere flere kulturer. Det handler om madvaner, juletraditioner, påklædning, sprog, nationalfølelse og identitet. 

Om forfatteren

Malene Fenger-Grøndahl er journalist, forfatter og foredragsholder med speciale i etniske minoriteter, religion, kulturmøde og Mellemøsten. Hun er (med)forfatter til en lang række emner om disse bøger, og arbejder blandt andet for DR P1, Kristeligt Dagblad, Caritas og Danmission.

Foredraget er i samarbejde med FOF Randers-Favrskov-Mariager.

Materialer